Connect with us

Revistateo.ro

Cum s-a schimbat corpul barbatului in 150 de ani

Stil de viata

Cum s-a schimbat corpul barbatului in 150 de ani

Nickolay Lamm a sculptat modelele masculine ale ultimului secol si jumatate in 3D, iar rezultatul e surprinzator. Uite cum s-a schimbat corpul barbatului in 150 de ani!

Corpul ideal al barbatului a suferit modificari de la o epoca la alta. Daca in anul 1870, erau la moda barbatii mai rotofei, cu picioare scurte si groase, un secol mai tarziu, in anii 1980, barbatul culturist avea sa primeasca titlul de perfectiune in acceptiunea societatii.

Un rol important in desenarea corpului ideal masculin l-au avut productiile cinematografice, inca din anii ’30. Idealul masculin din 1870 este considerat azi supraponderal. Artistul Nickolay Lemm sustine ca in ultimii 150 de ani, barbatii au pierdut in greutate in acceptiunea generala a societatii.

Lamm este un grafician cunoscut in Statele Unite si Marea Britanie. Cercetatorul a creat rankingul corpului uman perfect (proportionat) si a scos pe piata chiar si cateva papusi in 2014 in acest sens.

Barbatul supraponderal, de vita nobila

In 1870, barbatul durduliu era considerat din familie buna. Barbatul ideal era in acea epoca cel care isi permitea sa manance aproape orice fel de mancare, aceasta fiind exemplificarea statului sau social.

Cum s-a schimbat corpul barbatului in 150 de ani-1870

1930: Primul ideal masculin hollywoodian

Odata cu productiile cinematografice de la inceputul secolului XX, corpul ideal al barbatului a suferit o… ‘liposuctie’. Actori precum Clark Gable si Cary Grant erau dati ca exemplu pentru ceea ce insemna un trup masculin perfect.

Cum s-a schimbat corpul barbatului in 150 de ani-Cary Grant

In anul 1940, psihologul si profesorul universitar William H. Sheldon a introdus in sociologie tipurile corpului uman, categorisire mentinuta pana in ziua de azi. Categoriile de corp sunt: endomorf, musculos, mezomorf si ectomorf.

Cum s-a schimbat corpul barbatului in 150 de ani-1870-1930

Generatia ’60, primii hipsteri au schimbat imaginea despre corpul masculin ideal

Peste 30 de ani, corpul barbatului s-a schimbat iar. Lynne Luciano, autorul cartii „Looking Good, Male Body Image In Modern America” a introdus ideea barbatului skinny (slab), manierat, cu un aspect neglijent bine gandit. Se spune ca atunci au aparut primii hipsteri (perioada a hippiotilor), adica tineri cu un nivel cultural-educational ridicat, desi proveneau din clasa mijlocie.

Cum s-a schimbat corpul barbatului in 150 de ani-1960

Barbatul ‘tunat’ apare in 1980

Cluburile de noapte si aparitia ca ciupercile dupa ploaie a salilor de fitness a transformat din nou barbatul, dupa numai 20 de ani in care era la moda sa fii slab.

Cum s-a schimbat corpul barbatului in 150 de ani-bodybuilding

Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone si Jean-Claude Van Damme sunt vinovatii introducerii halterelor si a steroizilor in viata barbatului comun, spun sociologii.

Cum s-a schimbat corpul barbatului in 150 de ani

1990: Muschii s-au dezumflat, dar au ramas acolo

Excesul muscular din 1980 avea sa se reduca in 1990. Idealul masculin din 1990 era Brad Pitt si asta datorita peliculei „Fight Club” din 1999.

Cum s-a schimbat corpul barbatului in 150 de ani-brad pitt

Cercetarile facute in 2012 de Universitatea din Newcastle arata ca atat in viziunea barbatilor cat si a femeilor, corpul barbatului trebuie sa fie atletic spre musculos, iar indicele de masa corporala (IMC) sa nu fie mai mare de 25.

Cum s-a schimbat corpul barbatului in 150 de ani-1990

Surse foto: dailymail.co.uk, businessinsider.com

 

Citeste si: 4 motive pentru care bărbații frumoși preferă femei mai puțin atrăgătoare

Sigur te-ai întrebat de multe ori cum de anumite cupluri rezistă împreună deși cei doi, cel puțin din punct de vedere fizic, nu au nimic în comun.

Unul dintre fenomenele la care psihologii și sexologii au găsit răspunsul este alegerea unei femei mai puțin atrăgătoare de către o ”bunăciune” masculină și viceversa. Concluziile la care au ajuns experții au noimă.

Motive pentru care bărbații frumoși preferă femei mai puțin atrăgătoare

1. FEMEILE MAI PUȚIN ATRĂGĂTOARE ÎȘI RĂSFAȚĂ MAI MULT PARTENERUL

Întrucât îl văd ca pe un trofeu, acestea vor face tot posibilul să îl țină aproape pe alesul inimii. Un bărbat bine știe că poate avea orice femeie, iar de acest lucru este conștientă și partenera de viață.

2. FEMEILE MAI PUȚIN ATRĂGĂTOARE SE UITĂ MAI PUȚIN ÎN JUR

Ele au deja ce își doresc: un bărbat care arată bine și la care nu visau. Ele nu sunt obișnuite cu un bărbat frumos, așa că își vor concentra toată atenția asupra lor.

3. BĂRBAȚILOR FRUMOȘI LE ESTE FRICĂ SĂ SE COMBINE CU O ”BUNĂCIUNE”

Doi parteneri la fel de arătoși se tem de concurență. Un bărbat care își dorește o relație serioasă va alege o femeie pentru care nu trebuie să își facă griji că ar putea fi ”suflată” de
cineva.

4. FEMEILE MAI PUȚIN ATRĂGĂTOARE AU PERSONALITĂȚI MAI BUNE

Se spune că fiecare persoană are calitățile sale. Nu o fi toată lumea trasă prin inel sau având față de manechin, dar compensează cu alte aspecte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top