Connect with us

Revistateo.ro

Cum recunoşti depresia

Sanatate

Cum recunoşti depresia

Oricine se simte trist ocazional, pentru o perioadă scurtă de timp şi ca reacţie normală la o anumită greutate prin care trece. Însă depresia este o boală care afectează atât modul în care această persoană simte, gândeşte şi acţionează, dar şi corpul ei.

CITEŞTE ŞI: SCAPĂ DE DEPRESIE URMÂND ACEŞTI PAŞI

Un episod al depresiei clinice prezintă mai multe simptome fizice, comportamentale şi cognitive care sunt prezente în cea mai mare parte a zilei, aproape în fiecare zi, timp de cel puţin două săptămâni. De cele mai multe ori, depresia este cauzată de o combinaţie de factori genetici, biologici, factori de mediu şi psihologici. Depresia este o tulburare a stării afective, care modifică modul în care trăim şi percepem emoţiile, fiind însă total diferită de ceea ce în mod curent numim o tristeţe trecătoare. Evenimentele traumatice, asocierea cu alte boli cronice, expunerea la stres major, expunerea la diverse forme de presiune din partea societăţii şi chiar istoricul de depresie în familie sunt factori de care trebuie să se ţină cont.

Printre cele mai răspândite simptome ale depresiei clinice se află dispoziţia tristă, diminuarea interesului sau a plăcerii pentru aproape toate activităţile considerate plăcute înainte de episodul depresiv, modificarea greutăţii corporale cu mai mult de 5% pe parcursul unei luni, tulburările de somn, oboseală, vinovăţia excesivă, diminuarea capacităţii de a gândi, gânduri de suicid, dureri ale unor părţi ale corpului, fobii, abuz de alcool sau alte substanţe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top