Connect with us

Revistateo.ro

Poti sa arzi pana la 1.000 de calorii intr-o ora. Afla ce antrenament te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus. Ce spun studiile?

Dieta si Sport

Cum poti sa arzi 1.000 de calorii intr-o ora

Daca obisnuiesti sa faci sport, atunci poate ai auzit de HIIT (High Intensity Interval Training). Acest antrenament presupune alternarea intervalelor scurte in care depui efort maxim, cu intervale in care antrenamentul tau este unul moderat, astfel incat corpul sa se odihneasca dupa efortul depus. Studiile au aratat ca acest antrenament te ajuta sa arzi mai multe calorii.

HIIT, antrenamentul care te ajuta sa arzi pana la 1.000 de calorii pe ora

Studiile au aratat ca acest antrenament este mai eficient decat altele. Te ajuta sa arzi mai multe calorii si sa scapi de grasimea in exces, mai ales cea din zona abdomenului. Insa beneficiile acestui antrenament se resimt si asupra sanatatii. Te ajuta sa previi bolile de inima, des intalnite in cazul femeilor in special.

Dupa antrenamentul HIIT vei continua sa arzi calorii chiar daca nu mai depui efort. Potrivit lui Len Kravitz, cercetator la Universitatea din New Mexico, vei arde cu pana la 15% mai multe calorii dupa antrenament. Asta inseamna ca daca in timpul antrenamentului ai ars 500 de calorii, atunci vei mai arde inca 75 de calorii dupa antrenament.

Un antrenament HIIT de 60 de minute, in timpul caruia se folosesc benzi pentru alergat si/sau greutati libere, ritmul tau cardiac va fi unul crescut cu pana la 84% – 95% din valoarea maxima a ritmului cardiac. Lucrul acesta se va petrece timp de 12 – 20 de minute intr-o ora. Tocmai de aceea vei arde mai multe calorii. Cand antrenamentul este unul intens, atunci vei avea nevoie de mai mult oxigen. Corpul tau va folosi mai multa energie pentru a stabili nivelul oxigenului primit de corp. Deci se vor arde mai multe calorii. In urma unor studii cercetatorii au ajuns la concluzia ca astfel se pot arde pana la 1.000 de calorii pe ora.

Poti include acest antrenament in orice tip de exercitii fizice. Poti adauga sprinturi exercitiilor cardio, spre exemplu. Multe persoane sustin ca le place mai mult antrenamentul HIIT decat alte tipuri de sport. Si, cand faci cu placere sport, stunci nu vei renunta cu usurinta.

Pentru ca este, totusi, un antrenament intens, este bine sa consulti medicul inainte de a-l practica. De asemenea, este indicat sa optezi pentru HIIT de doua, cel mult trei ori pe saptamana. Pentru a-i lasa corpului tau timp sa se recupereze dupa efortul depus.

Articole pe aceeasi tema:

Legatura dintre cariile dentare si sportul intensiv

Doi soti s-au ingrasat impreuna 30 de kilograme si s-au apucat de sport. Cum arata dupa opt saptamani

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top