Connect with us

Revistateo.ro

Afla care sunt acele metode care te ajuta sa tii sub control tensiunea arteriala. Fara a lua medicamante ai putea scapa de probleme.

Sanatate

Cum iti poti controla tensiunea arteriala fara medicamente

Daca stii ca ai probleme cu tensiunea arteriala, atunci poate te-ai gandit ca ai vrea sa le rezolvi fara medicamente. Exista cateva metode prin care poti face lucrul acesta. Insa este indicat sa consulti si medicul inainte de a lua orice decizie. Metodele de mai jos sunt legate de un stil de viata sanatos, care ar trebui adoptat astfel incat problemele de sanatate sa fie evitate sau rezolvate.

Metode prin care iti poti controla tensiunea arteriala

Scapa de kilogramele in plus. Exista o legatura intre kilogramele in plus si problemele cardiace. Specialistii recomanda ca in cazul in care te confrunti cu aceasta problema, sa incerci sa slabesti. Astfel, cu cat vei fi mai aproape de greutatea ideala, cu atat se vor diminua problemele legate de tensiunea arteriala.

Sportul ajuta. Exercitiile fizice te ajuta sa previi hipertensiunea. Poti alege orice sport iti place. Important este sa faci miscare cel putin 30 de minute pe zi, timp de 4 sau 5 zile pe saptamana. Desigur, daca stii ca ai probleme de sanatate, inainte de a face sport este bine sa ceri si sfatul medicului.

Mananca sanatos. Alimentatia este foarte importanta. Asa ca incearca sa incluzi in meniul tau zilnic cereale integrale, fructe, legume, lactate. Alimentatia sanatoasa si echilibrata va avea un impact pozitiv asupra sanatatii tale. Tensiunea arteriala va fi in scadere.

Renunta la alcool. Consumul excesiv de alcool iti va influenta tensiunea arteriala. Asa ca, pentru a evita astfel de probleme, este ideal sa renunti la alcool.

Renunta la fumat. Daca fumezi, atunci ar trebui sa renunti la acest obicei. De fiecare data cand fumezi, tensiunea arteriala iti va creste si va ramane astfel ceva timp. De asemenea, daca renunti la fumat, atunci iti va creste speranta de viata.

Evita stresul. S-a dovedit ca exista o legatura intre stres si tensiunea arteriala. Daca esti stresat, incearca sa faci ceva in acest sens pentru a reduce stresul. Poti folosi anumite metode pentru a diminua stresul. Spre exemplu, meditatia te poate ajuta. De asemenea, incearca ca nu te mai gandesti la lucrurile pe care nu le poti controla.

Articole pe aceeasi tema:

Cum afecteaza frigul tensiunea arteriala

Salata care te scapa de tensiunea arteriala si scade colesterolul

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top