Connect with us

Revistateo.ro

Cum sa reduci tensiunea arteriala cu metoda dr. Huns, medicul fotbalistilor

Sanatate

Cum sa reduci tensiunea arteriala cu metoda dr. Huns, medicul fotbalistilor

Doctorul Lu Huns este recunoscut pentru solutiile sale ingenioase pentru durerile cauzate de anumite boli ori alte fenomene care au loc in organismul nostru. Afla cum sa reduci tensiunea arteriala prea mare cu metoda folosita de fotbalistii de la Spartak Moscova.

Hipertensiunea este una dintre cele mai intalnite probleme printre sportivi. Din cauza concentrarii prea mari si a eforturilor pe care trebuie sa le depuna la antrenamente pentru a da randament la concursurile sportive, acestia isi expun tot timpul inima la accidentari sau blocaje.

Dr. Lu Huns i-a invatat pe fotbalistii de la Spartak Moscova cum sa isi regleze tensiunea arteriala inainte de fiecare meci, fara a apela la medicamente care le pot scadea randamentul pe teren. Aceasta metoda este folosita adesea chiar si pe terenul de fotbal de catre sportivi. Doctorul sustine ca iti poti reduce tensiunea arteriala in doar 5 minute, masand o zona a corpului.

In primul rand, trebuie sa localizezi o linie de pe gatul tau, cea care are rolul de reglare a tensiunii arteriale. Linia incepe de la lobul urechii si se termina la jumatatea claviculei. Odata ce ai localizat-o, trebuie sa o mangai suav, ca si cum ai trece cu pana peste ea. Acest procedeu te relaxeaza si te pregateste pentru masajul in aceasta zona.

Dupa aceea, apasa cu buricele degetelor zona si incearca sa te gadili singur trecand cu degetele de sus in jos de cel putin 10 ori. Dupa aceea, trebuie sa localizezi un alt punct important de pe fata (in general langa ureche – vezi punctul 3 din imaginea articolului) pentru a-l detensiona si a evita cresterea tensiunii arteriale in urmatoarele 60 de minute. Maseaza acest punct 3 cu buricele degetelor.

Verifica-ti tensiunea arteriala inainte si dupa ce ai urmat aceste tehnici. Vei observa ca tensiunea a revenit la cotele normale.

Recomandare: Cum reduci tensiunea in 5 minute

Cu tensiunea nu e de jucat! Factorii care favorizeaza cresterea tensiunii arteriale sunt tocmai obiceiurile ‘moderne’ pe care multi oameni le au. Consumul de alcool, fumatul, mancarea sarata sau plina de grasimi contribuie la dereglarea circulatiei sangelui si inflamarea venelor.

Presopunctura, tehnica anti-hipertensiune

Tensiunea creste si din cauza lipsei activitatii fizice. Medicii sustin ca printre persoanele care sunt cele mai expuse la hipertensiune sunt cele supraponderale/ obeze.

Pentru a evita cresterea tensiunii sau pentru a o reduce se poate apela si la tehnici care nu tin neaparat de medicina. Asta nu inseamna ca trebuie neglijata parerea unui doctor, mai ales cand palpitatiile inimii persista, iar pacientul nu cunoaste cu exactitate cauzele cresterii tensiunii arteriale.

Terapiile de relaxare a musculaturii ajuta la scaderea valorilor tensiunii. Presopunctura este una dintre tehnicile noninvazive care trateaza o serie de afectiuni.

1. Atinge cu degetul mare spatiul dintre lobul urechii si zona mediana a claviculei (punctul opus lobului urechii). Maseaza timp de aproximativ 15-20 de secunde de sus in jos, pana in dreptul lobului.

2. O alta zona importanta pentru reducerea tensiunii este cea aflata la o distanta de aproximativ 5 milimetri de lob. Maseaza acest punct pe ambele parti ale fetei timp de aproximativ un minut, folosindu-ti varfurile degetelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top