Connect with us

Revistateo.ro

Cum îti pot afecta inteligenta infectiile din corp

Sanatate

Cum îţi pot afecta inteligenţa infecţiile din corp

Medicul Michael Eriksen Benros, autorul studiului, de la Universtitatea din Copenhaga susţine că infecţiile pot afecta creierul direct, cât şi prin intermediul inflamaţiilor periferice, care afectează deopotrivă creierul şi capacitatea mintală, mai exact inteligenţa. Cu cât infecţia este mai severă, cu atât mai puternic  este efectul asupra creierului.

CITEŞTE ŞI: CARE ESTE LEGĂTURA DINTRE SOMN ŞI TOXINELE DIN CREIERUL TĂU

De-a lungul studiului, medicii au observat că persoanele care fuseseră internaţe în spital din cauza unei infecţii aveau un coeficient de inteligenţă mai mic cu 1.6 decât media. Partea alarmantă este că, în cazul persoanelor care au ajuns la spital de cinci sau mai multe ori, scorul era cu 9.44 mai mic decât media. Coeficientul mediu de inteligenţă nu depăşeşte 115.

În mod normal, creierul este protejat de sistemul imunitar, dar poate fi, totuşi, afectat de infecţii şi inflamaţii. Efectul negativ asociat cu scăderea coeficientului de inteligenţă poate dura, conform studiului, ani buni de zile, asta în cazul în care pacientul nu întâmpină alte infecţii care să îl afecteze din nou.

Medicul Michael Erikson Benros adeclarat că ,,Infecţiile erau asociate, până acum, atât cu depresia cât şi cu schizofrenia, fiind demonstrată şi legătura cu modificarea capacităţilor cognitive în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu demenţă. Acesta este primul studiu de anvergură care sugerează că infecţiile pot afecta atât creierul cât şi capacităţile cognitive ale pacienţilor sănătoşi”.

Întreaga procedură a studiului a presupus urmărirea unui număr de 190.000 de danezi născuţi între 1974 şi 1994, al căror coeficient de inteligenţă a fost evaluat în perioada 2006 – 20012. Aproximativ 35% dintre subiecţii participanţi la studiu au fost spitalizaţi din cauza infecţiilor înaintea derulării testului.

Până în prezent, studiul este cel mai mare de acest tip şi demonstrează legătura evidentă între nivelurile infecţiei şi inteligenţa pe termen lung.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top