Connect with us

Revistateo.ro

Cum elimini balonarea cauzata de menstruatie

Sanatate

Cum elimini balonarea cauzata de menstruatie

Aproape toate femeile se confrunta cu balonarea cauzata de menstruatie. Fluctuatiile nivelului de estrogen determina aparitia acestei probleme. Iata ce poti face ca sa o elimini!

Este important sa alegi alimentele bogate in potasiu, dar si pe cele care actioneaza ca diuretice. Fructele si legumele precum bananele, rosiile si sparanghelul contribuie la echilibrul fluidelor din corp. Asociaza-le cu telina, castraveti, suc de lamaie sau ghimbir, deoarece acestea te ajuta sa elimini apa retinuta in tesuturi si regleaza procesul de digestie. Stai departe de alimente precum varza, conopida si broccoli. Acestea contin rafinoza, un trizaharid pe care corpul uman il descompune cu dificultate. De aceea te balnoezi de fiecare data dupa ce consumi astfel de legume.

Fa miscare! Este poate cel mai bun sfat. Exercitiile fizice iti vor imbunatati digestia si vor elimina balonarea cauzata de menstruatie foarte rapid. Specialistii spun ca femeile care duc o viata sedentara au mult mai multe sanse sa se confrunte cu balonare si gaze in timpul menstruatiei. Ia cateva lectii de yoga, mergi la aerobic sau pur si simplu plimba-te cat mai mult.

CITESTE SI: LEGATURA DINTRE SUTIEN SI CANCERUL LA SAN

CITESTE SI: SEMNE ASCUNSE CARE INDICA PROBLEME CU FICATUL

Renunta la cafea pentru cateva zile! Aceasta irita tractul digestiv si poate cauza probleme. In plus, te deshidrateaza, te agita si iti poate inrautati starea. Nici alcoolul nu trebuie consumat cand esti la menstruatie, deoarece amplifica toate simptomele.

Evita medicamentele antiinflamatorii. Majoritatea femeilor apeleaza la pastile pe baza de ibuprofen pentru a scapa de durerile mesntruale. Acestea insa, inlocuiesc durerea cu balonare si disconfort. Apeleaza la ele doar daca este absolut necesar!

Sursa foto: yourplussizebra.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top