Connect with us

Revistateo.ro

bronz

Stiri

Cum capeți un bronz sănătos și fără riscuri

Dacă îți dorești să ai un bronz perfect dar nu vrei să te expui niciunui risc de a face cancer de piele sau de a contacta altă boală, atunci trebuie să urmezi câteva simple sfaturi.

CITEȘTE ȘI: TOP 5 ZODII CARE SUNT OBSEDATE DE BRONZ

Medicii dermatologi susțin că dacă vrei un bronz sănătos trebuie să urmezi câteva sfaturi și să ai minime cunoștiințe de îngrijire a pielii. În primul rând, cu cel puţin o lună înainte de a merge la plajă, pregăteşte-ţi pielea prin alimentaţie. Pentru menţinerea elasticităţii pielii, ai grijă să nu-ţi lipsească din dietă acizii graşi graşi Omega 3 pe care îi iei din peşte gras, nuci şi germeni de grâu.

1. Hidratarea pielii este esențială pe tot parcursul anului. Însă înainte şi după expunerea la soare, aceasta este chiar obligatorie, mai ales că previne „cojirea” pielii. Cu cât te expui mai mult la soare, cu atât pielea ta se va usca mai repede. Trebuie să știi că o piele uscată este mult mai sensibilă în faţa radiaţiilor.

2. Atunci când te duci la plajă folosește o cremă cu protecție. Medicii ne sfătuiesc să folosim produse cu spectru larg, care ne protejează atât de razele UVA, cât şi UVB. Expune-te treptat la soare, câte o jumătate de oră în primele zile, după care poți să creşti treptat durata. Dacă ai pielea sensibilă foloseşte în primele zile creme cu SPF ridicat, 40 sau 50+, după care le poţi utiliza pe cele cu SPF de 30.

3. Hidratează-ți pielea și după expunerea la soare.  Imediat după plajă, aplică pe piele produse dermatocosmetice speciale, care au efect calmant şi reparator, întârzie îmbătrânirea cutanată, îmbunătăţesc elasticitatea, reduc roşeaţa şi neutralizează agresiunile razelor UV asupra pielii. Cele mai potrivite sunt cele pe bază de apă termală, aloe vera, unt de shea, sâmburi de struguri sau ulei de Macadamia.

sursa foto: defwalls.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top