Connect with us

Revistateo.ro

Cum arzi grasimea prin echilibrarea hormonala

Dieta si Sport

Cum arzi grasimea prin echilibrarea hormonala

Medicii au aflat cum arzi grasimea prin echilibrarea hormonala, caci, asa cum tocmai ai citit, exista o legatura intre procesul hormonal si greutatea corporala.

Poftele culinare depind de nivelul crescut sau scazut de hormoni din organism. Chiar si cel mai nesemnificativ dezechilibru hormonal cauzeaza probleme cu greutatea. Intrebarea pe care sigur ti-o pui este: Cum reusesc sa imi echilibrez hormonii?

Pentru a nu avea probleme hormonale care cauzeaza, printre altele, cresteri in greutate, trebuie sa incepi prin a elimina toxinele din corp.

Curele de detoxifiere trebuie urmate in functie de zona pe care vrei sa o eliberezi de grasime. Sistemul digestiv are o importanta covarsitoare pentru bunastarea intregului corp, iar insanatosirea acestuia se poate face eliminand stresul si alimentele nesanatoase.

Ce trebuie sa faci, pas cu pas:

1. Bea un pahar cu apa calda imediat cum te trezesti. Combina apa cu o jumatate de lingurita de miere si o lamaie. Dupa o ora, bea suc de fructe facut in blender.

2. Masa de la pranz consta tot in lichide. Bea suc de morcovi cu ghimbir si broccoli pentru a accelera arderile. Poti incerca o salata usoara si, daca simti nevoia unei hrane consistente, introdu bucati de branza tofu sau crutoane in salata ta.

3. Nu ai voie sa mananci deloc in timpul zilei alimente ce contin carbohidrati, zahar, sodiu sau prajeli. Seara, poti opta pentru mazare verde, nuci, fructe verzi sau fasole.

Cum arzi grasimea corporala, in functie de locul in care se depune

E normal ca grasimea sa se depuna in anumite locuri, in timp ce in celelalte sa nu ai probleme de acest fel? Se pare ca da! De pilda, grasimea abdominala apar din cauza excesului de cortizol (hormon pe care corpul il foloseste pentru a face fata situatiilor stresante). Pentru a reduce nivelul de cortizol, trebuie sa consumi busuioc, spanac, citrice, fasole si orz.

Ca sa elimini aripioarele de la nivelul soldului si spatelui, trebuie sa mananci alimente care au acid linoleic, precum iaurtul, branza si mazare uscata. Aceste alimente reduc nivelul de insulina crescut din corpul tau.

Ca sa elimini grasimea ce se depune in zona fesiera, trebuie sa stii inainte ca aceasta apare din cauza nivelului crescut de estrogen. Trebuie sa mananci mai multa conopida, varza sau broccoli. De asemenea, ca sa reduci nivelul de estrogen din sange trebuie sa mananci seminte de chia, susan si linte. Si strugurii rosii si grenadine.

Legatura dintre plans si slabit

Cercetatorii de la St. Paul-Ramsey Medical Center au facut o descoperire incredibila: intre plans si slabit exista o legatura puternica.

De multe ori cand vedem o persoana plangand o catalogam drept slaba, exagerat de sensibila, insuficient de calita pentru vremurile in care traim. Lacrimile pot fi de mare folos, mai ales pentru acele femei care se chinuie foarte mult sa slabeasca si plang de nervi pentru ca nu reusesc sa respecte dieta in fiecare zi ori sa faca sport.

Plansul te elibereaza de stres, principalul vinovat de acumularea de grasimi in corpul tau. Atunci cand esti stresata, corpul tau consuma inutil multa energie si iti vine sa mananci intruna pentru a acoperi energia pierduta. Exista, de altfel, si cazuri in care suntem atat de stresati ca nu mai avem pofta de mancare (totul depinde de organism).

Conform unei cercetari facute de oamenii de stiinta de la St. Paul-Ramsey Medical Center, odata cu eliberarea lacrimilor sunt eliberati si anumiti hormoni care se produc in momentul in care esti stresata, hormoni cunoscuti sub denumirea de prolactina, adenocorticotrop si leucina.

In momentul in care acesti hormoni sunt eliberati, se reduce nivelul cortizolului, substanta care favorizeaza retentia de grasimi in organism. Asadar, de fiecare data cand plangi si te consumi, slabesti cu cateva grame si iti eliberezi organismul de toxine si grasimi.

Daca iti reprimi lacrimile, nu faci altceva decat sa mentii nivelul cortizolului care favorizeaza si mai mult pofta de carbohidrati, zahar si grasimi, iar corpul tau va trebui sa depuna de doua ori mai multe eforturi ca sa slabesti.

Bineinteles, asta nu inseamna ca trebuie sa plangi din orice pentru ca ai aflat ca se poate slabi si asa. E vorba de acele cazuri in care iti vine sa te abtii in loc sa eliberezi tot stresul acumulat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top