Connect with us

Revistateo.ro

Sa iti inviti bunica sau mama in oras ar putea sa o faca sa traiasca mai mult. Cu cat petreci mai mult timp cu mama ta, cu atat va trai mai mult. Cel putin asa spun noile studii.

Stil de viata

Studiu. Cu cat petreci mai mult timp cu mama ta, cu atat va trai mai mult

Sa iti inviti bunica sau mama in oras ar putea sa o faca sa traiasca mai mult. Cu cat petreci mai mult timp cu mama ta, cu atat va trai mai mult. Cel putin asa spun noile studii.

Cercetatorii de la Universitatea Carolina din Statele Unite ale Americii au ajuns la concluzia ca singuratatea joaca un rol important in speranta de viata a unei persoane.

Studiul care a cuprins 1600 de adulti, cu o medie a varstei de 71 de ani, a relevat faptul ca in cazul persoanelor singure rata de mortalitate a fost mai crescuta.

„Nevoia pe care o avem intreaga viata, oameni care ne cunosc, ne apreciaza si ne aduc bucurie nu dispare niciodata”. Este concluzia unui angajat al Spitalului General Massachusetts.

Sa iesi cu mama sau cu tatal tau mai des ii face sa traiasca mai mult

Persoanele in varsta apreciaza prezenta copiilor si a nepotilor. Acestea se bucura sa le impartaseasca din experienta lor si copiilor. Acest lucru ii face sa traiasca mai mult.

„Persoanele in varsta sunt mai tolerante cu greselile pe care le fac cei din jur. Vii cu mai multa experienta in fata prietenilor atunci cand esti varstnic. Stii pentru ce merita sa lupti si ceea ce nu este important si nu merita”, a dezvaluit pentru publicatia New York Times Rosemary Blieszner, profesor in dezvoltare umana.

Potrivit studiului, este important sa petreci timp calitativ cu persoanele varstnice. Stai cu mama, cu tatal si cu bunicii cat mai mult timp. Scoate-i in oras si arata-le ca ii iubesti. Acest lucru ii ajuta sa depaseasca singuratatea si problemele de sanatate. Commpania si conversatiile sunt cruciale pentru acestia.

Articole pe aceeasi tema:

De ce are nevoie o mama?

Scrisoare pentru mama vitrega a fiicei sale: „Nu te-am vrut niciodata aici”

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top