Connect with us

Revistateo.ro

Crezi că știi totul despre căpșuni?

Naturiste

Crezi că știi totul despre căpșuni?

Cu o aromă delicioasă, căpșunile se numără printre cele mai populare fructe din lume. Originare din Europa, ele au devenit cunoscute în toată lumea atât pentru gustul lor minunat, cât și pentru nutrienșii esențiali pe care îi oferă organismului la fiecare consum.

CITEȘTE ȘI: CUM POȚI DA SALATELOR UN PLUS DE SAVOARE

Căpșunile se numără printre fructele cu cele mai puține calorii, având aproximativ 32 de calorii pe suta de grame. Conțin numeroși fito-nutrienți, vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului uman. Acestea conțin acid elagic și antocianine, substanșe deosebit de importante pentru îndepătarea inflamațiilor, combaterea cancerului și a bolilor neurologice. Aceste substanțe au un rol esențial și în întârzierea procesului de îmbătrânire.

Bogate în antioxidanți, căpșunile sunt o sursă improtantă de vitamina C (100 de grame de căpșuni oferă aproximativ 58.8 mg de vitamina C). Consumul de fructe bogate în această vitamină întărește sistmeul imunitar și apără organismul de infecții, viroze și inflamații. Totodată, ea combate și efectul nociv pe care radicalii liberi îl au asupra corpului nostru.

Căpșunile sunt bogate și în complexul de vitamine B, având un conținut ridicat de niacină, riboflavină și acid folic. Acestea ajută coprul să metabolizeze carbohidrații, proteinele și grăsimile mai ușor. Vitamina A și vitamina E te protejează împotriva radicalilor liberi și elimină stresul oxidativ. Acestea joacă un rol important în prevenirea bolilor și chiar a îmbătrânirii. Mineralele precum potasiu, magneziu, fier și iod controlează tensiunea arterială și previn apariția bolilor de inimă.

Ți-am oferit destule motive să consumi mai multe căpșuni?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top