Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Un sindrom rar il impiedica pe acest barbat SA SIMTA!

Cum suntem constienti de fericire cand se produce?
Cel mai simplu raspuns este: o simtim. Ei bine, exista un barbat care nu poate defini sentimentele: nu stie ce inseamna sa te bucuri, sa iubesti, sa fii trist, sa iti para rau sau sa plangi. Se numeste Caleb si sufera de Alexitimia, un sindron rar, denumit popular „Sindromul inimii de gheata”, care te impiedica sa ai emotii.

CITESTE SI:Invata de la cuplurile s-au despartit pentru ca nu au stiut niciodata aceste detalii. IUBIREA SI REGULILE EI NESCRISE

Caleb a speculat la maximum sindromul de care sufera si detine o firma de pompe funebre, care l-a facut celebru. Pentru asta, barbatul a hotarat sa isi povesteasca „trairile” pe un blog numit „Confesiunile unui patron de pompe funebre”.

1-15iqmjXI3iCVH0itk7rskw

CITESTE SI: FOTO: O fetita de doi ani cu sindromul Down CUCERESTE lumea, dincolo de orice bariera

Caleb este casatorit si este tatal unui baietel, insa la niciunul dintre fericitele evenimente, nunta si nasterea fiului, barbatul nu a simtit niciun fel de emotie. „Stiti cand auzi parintii povestind cum au trait prima intalnire cu copilul lor, ca au coplesiti de bucurie si afectiune? Ei bine, eu nu stiu ce inseamna asta!” a marturisit Caleb.
1-X4KSpTsE_5Mk0F25wGmKfQ

Caleb n-a trait niciodata senzatii precum „fluturasi in stomac” sau pur si simplu de iubire. Nici macar in ziua nuntii, unul dintre cele mai emotionante evenimente din viata unui om. „O vedeam pe sotia mea venind spre mine iar singura senzatie era aceea de greutate in picioare. Mintea mea era complet goala, nu ma simteam fericit sau indragostit”- a povestit Caleb.

Ce este Alexitimia ? Poate fi definita ca incapacitatea de a vorbi despre emotii, impinsa pana la lipsa constiintei emotionale. Alexitimicii sunt tipic incapabili sa identifice, sa inteleaga sau sa descrie propriile lor emotii. Termenul provine din grecescul “a”- prefix insemnand lipsa, ”lexis”-cuvant- si “thymas” – emotii si poate fi tradus ad-litteram ca “lipsa de cuvinte pentru emotii”. Desi alexitymia a fost descoperita in 1972, inca nu se stiu foarte multe destalii despre acest sindrom.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top