Connect with us

Revistateo.ro

Crema cu protecţie solară are şi efecte adverse. Uite ce poţi păţi!

Stiri

Crema cu protecţie solară are şi efecte adverse. Uite ce poţi păţi!

Deşi crema cu protecţie solară este foarte importantă în perioada verii, aceasta poate avea şi efecte adverse. Uite ce poţi păţi!

1. Reacţii alergice. Crema cu protecţie solară conţine anumite substanţe chimice care cauzează iritaţii persoanelor cu pielea sensibilă. Poţi suferi mâncărimi severe, roşeaţă şi usturime dacă nu foloseşti un produs hipoalergenic. Există formule special create pentru persoanele cu sensibilitate ridicată, care nu conţin anumite ingrediente nocive.

CITEŞTE ŞI: REMEDIUL IDEAL PENTRU IRITAŢII ŞI ARSURI SOLARE

2. Crema cu SPF înrăutăţeşte situaţia coşurilor de pe faţă. Pentru a scăpa de aceste efecte adverse trebuie să optezi pentru un produs non-comedogenic şi fără uleiuri. Evită utilizarea cremelor pentru corp, pe faţă.

3. Crema de faţă cauzează deseori iritaţii ale ochilor. Ingredientele menite să protejeze pielea de razele soarelui cauzează reacţii alergice atunci când vin în contact cu ochii. Printre simptome se numără senzaţia de usturime şi arsură, durerile, sensibilitatea la lumină, şi în unele cazuri foarte rare rezultatul final poate fi orbirea.

4. Ingredientele din crema protectoare de corp pot avea efecte asupra nivelului de estrogen din sânge. Astfel, după utilizarea îndelungată a unui astfel de produs eşti mult mai dispusă la cancerul de sân. Pielea are tendinţa de a absorbi foarte rapid orice ingredient cu care intră în contact.

Dacă experimentezi senzaţia de arsură, usturimea sau modificări ale aspectului pielii trebuie să stopezi utilizarea cremei de protecţie solară imediat. Evită produsele care conţin uleiuri şi alege-le pe cele potrivite tipului tău de piele. Este indicat să ceri sfatul unui medic dermatolog dacă ai probleme de piele.

Sursa foto: makeupandbeauty.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top