Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Copilul tau nu doarme destul? Uite cum il afecteaza asta

Somnul este foarte important pentru oricine, insa pentru copilul tau este foarte important sa doarma 8 ore pe noapte, pentru a se dezvolta frumos. Privarea de somn il poate afecta pe termen lung.

Mai ales daca este scolar, copilul tau are nevoie de odihna pentru a asimila informatiile si pentru a avea rezultate bune. Faptul ca nu are parte de cele opt ore de somn poate avea efecte extrem de negative pentru cel mic. Nu va putea fixa noile informatii, nu se va putea concentra, va rezolva problemele cu dificultate. Vei observa ca are o reactie groaie, nu va avea control asupra propriilor emotii, un nivel scazut de adaptabilitate si nu va interactiona cu cei din jur.

CITESTE SI: Care este legătura dintre somn şi toxinele din creierul tău

Acestea sunt simptomele care trebuie sa te ingrijoreze, caci se vor agrava odata cu varsta, iar copilul tau va capata un obicei nepotrivit de a nu dormi atat cat trebuie. Daca te confrunti cu aceasta situatie, ia masuri cat mai repede!

In primul rand, fa un jurnal de somn, caci si tu vei uita de la o zi la alta care au fost problemele care l-au impiedicat pe cel mic sa adoarma. Noteaza la ce ora s-a asezat in pat, la cat a adormit si de ce nu a reusit sa se culce mai devreme. Cauta solutii potrivite pentru varsta lui: spune-i povesti si lasa-l sa iti povesteasca de ce nu are somn.

Motiveaza-l sa isi doreasca sa doarma: ii explici de ce este bine sa se odihneasca si il motivezi prin oferirea unor premii simbolice. De exemplu, daca va adormi la ora stabilita trei zile la rand, ii citesti o poveste noua sau il rasplatesti cu o jucarie cu care sa doarma. Incearca sa oferi recompense care sa fie legate tot de ora de culcare.

CITESTE SI: Leacul natural care combate insomnia

Ajuta-ti copilul sa doarma mai bine urmand aceste sfaturi si ai rabdare cu el. Cu siguranta va gasi un ritm care sa il ajute sa se odihneasca. Succes!

Sursa foto: nspt4kids.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top