Connect with us

Revistateo.ro

Condiment dumnezesc, bun pentru toate bolile

Stiri

Condiment dumnezeiesc, bun pentru toate bolile

Cu toţii am auzit despre acest condiment, însă foarte puţine persoane ştiu cât de bun este el pentru sănătate. Chiar dacă este sensibil la frig, maghiranul reprezintă o importantă sursă de vitamina A, vitamina C, dar şi de uleiuri volatile şi are un miros unic, de pin şi citrice.

Planta a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata diferite afecţiuni precum balonarea, durerile reumatice sau gastrita. În plus, maghiranul se foloseşte cu succes şi pentru tratarea durerilor de cap, a insomniilor şi a stărilor de nervozitate.

CITEŞTE ŞI: 5 alimente pentru mâini și picioare reci

Întrebuinţările acestui condiment depăşesc aria medicinală, acesta fiind folosit şi pentru revitalizarea părului (se freacă scalpul cu infuzie de măghiran – 20 grame la un litru de apă). După câteva săptămâni căderea părului va fi încetinită sau chiar oprită, iar firele capului vor deveni mai puternice.

În cazul în care suferiţi de anumite afecţiuni ale mucoasei bucale, cum sunt aftele sau herpesurile, gargara cu maghiran este cea mai simplă soluţie pentru a scăpa de ele. Durerile de cap pot fi şi ele tratate cu suc proaspăt din frunze de maghiran, iar uleiul din acest condiment este foarte bun de folosit pentru cei care probleme cu somnul şi nu se pot odihni corespunzător.

Uleiul esenţial de maghiran este şi el folosit în medicină şi se aplică în special pe zonele afectate de reumatism, artrită şi chiar entorse. Specialiştii spun că această plantă reprezintă cel mai rapid mijloc de creştere a imunităţii, asta pentru că are un efect de creştere puternică a temperaturii organismului, lucru ce duce la o acţiune mai eficientă a sistemului imunitar.

ATENŢIE! MAGHIRANUL NU ESTE RECOMANDAT HIPERTENSIVILOR SAU CELOR CARE AU AVUT ACCIDENTE VASCULARE ŞI NICI CELOR CARE AU TEMPERATURĂ DE PESTE 38 GRADE CELSIUS!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top