Connect with us

Revistateo.ro

cod

Inedit

Cod portocaliu de caniculă în țară. Cod galben de caniculă în București

Pentru ziua de marți, ANM a emis un Cod portocaliu de caniculă pentru județele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare, unde se vor înregistra temperaturi de 38-39 de grade Celsius.

CITEȘTE ȘI: AVERTIZARE ANM: COD GALBEN DE FURTUNI! 

ANM a emis pentru marți și un Cod galben de caniculă pentru Bucureşti şi alte 32 de judeţe, fiind anunţate temperaturi de 35-37 de grade şi disconfort termic accentuat. Valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde, marţi, cea mai mare parte a ţării, o avertizare cod galben fiind emisă pentru Bucureşti şi judeţele Maramureş, Sălaj, Cluj, Mureş, Alba, Sibiu, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi şi Botoşani.

În aceste judeţe, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Potrivit ANM, în cele patru judeţe avertizate cu cod portocaliu, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, marţi după-amiază se vor atinge temperaturi de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În decursul zilei de luni, ANM a anunțat că vremea este călduroasă în toată ţara, cu temperaturi de 35-36 de grade, caniculară în regiunile vestice şi nord-vestice, iar indicele de temperatură-umezeală depăşeşte pragul critic. Judeţele Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj şi Maramureş sunt luni sub avertizare cod galben de caniculă.

Sursa foto: stiridinvest.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top