Connect with us

Revistateo.ro

Cod galben de ploi si vijelii pentru jumatate din tara

Stiri

UPDATE: Cod PORTOCALIU de PLOI in Botosani, Iasi si Suceava

Mai mult de jumatate din tara intra sub avertizarea de cod galben de ploi si vijelii, emisa in urma cu cateva momente de ANM, iar judetele Iasi, Botosani si Suceava se afla sub cod portocaliu. Ploile vor lovi centrul, vestul si sud-vestul Romaniei pana maine la ora 10 dimineata, precum si nordul Moldovei.

UPDATE, ora 13:02 Codul galben valabil pentru cele 28 de judete s-a extins in alte 9 judete din Muntenia, Moldova si Dobrogea. Codul este valabil acum pentru 37 de judete.

Este vorba dfespre 28 de judete din: Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, vestul Olteniei si o parte din Moldova. Cantitatile de apa vor depasi 50 pana la 60 de litri pe metru patrat, iar vantul va sufla intens. In cealalta parte a tarii, sud si sud-est, canicula continua sa creeze probleme si astazi.

VREMEA IN ZONELE AFECTATE DE CODUL GALBEN AZI SI MAINE:
CRISANA
– Temperaturile nu vor depasi maxime de 26-27 de grade azi si maine, anunta meteorologii. Ploile vor fi insotite de descarcari electrice si vor lovi toata zona.

MARAMURES – La Baia Mare, temperaturile vor cobori pana la 24 de grade. Vor fi ploi cu descarcari electrice si vijelii. Umiditatea in aer va fi de 88% in urmatoarele 24 de ore.

BANAT – In Banat, vremea va fi la fel de racoroasa ca si in celelalte regiuni, cu maxime de doar 23 de grade dupa ultimele zile de canicula. Vantul va sufla puternic mai ales spre seara.

TRANSILVANIA – Si clujenii se vor racori, vremea devenind ploioasa in toata Transilvania. Maximele vor fi de 24 de grade, iar umiditatea in aerul exprimat va fi de 61%.

SEMNE DE VREME REA. Superstitii de la tara sau cum functioneaza meteorologia din batrani

Află cum să te aperi de fulgere în această vară

NORDUL MOLDOVEI – In Suceava, ploile vor cadea mai insemnat cantitativ abia maine, cand temperatura din timpul zilei va cobori pana la 21-22 de grade.

Canicula in restul tarii:

Zilele de foc continua in Muntenia, estul Olteniei, sudul Moldovei si Dobrogea. Se anunta 32 de grade la Bucuresti, insa, atentie, e posibil sa apara ploi maine. La Constanta, vremea va fi la fel de caniculara in urmatoarele 24 de ore, cu 31-32 de grade, iar la Alexandria se vor inregistra pana la 34-35 de grade Celsius.

Ce-urmeaza-dupa-Brexit---Liderii-UE-cer-grabirea-iesirii,-in-timp-ce-Scotia-vrea-sa-anuleze-referendumul-1

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top