Connect with us

Revistateo.ro

Cod galben de ploi 9 iunie 2018. Începe la ora 18 - vezi zonele vizate

Meteo

Cod galben de ploi 9 iunie 2018. Începe la ora 18 – vezi zonele vizate

Meteorologii au emis un cod galben de ploi și vijelii pentru o bună parte a țării. Codul intră în vigoare azi, 9 iunie, de la ora 18.

Ploile vor afecta următoarele regiuni: Mehedinți, Gorj, Dolj, Hunedoara și Caraș-Severin. Meteorologii semnalează că vor avea loc averse substanțiale, iar instabilitatea atmosferică se va accentua.

Cantitățile de apă vor depăși 20 până la 25 de litri pe metru pătrat. Aerul va fi ceva mai rece spre seară în sudul, sud-vestul, sud-estul și nord-estul României.

O altă informare a fost transmisă pentru ziua de duminică, 10 iunie, de la ora 14. Avertizarea va fi valabilă până luni la ora 23!

„Vor fi averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 15-20 l/mp şi izolat 30-40 l/mp”, a informat ANM.

HUFF.ro îți spune cum va fi vremea până mâine seară

Vremea în Bucureşti În Capitală, dimineața 16…17 grade. Pe parcusul zilei, vremea va fi caldă cu o maximă de 30-31 de grade la amiază.

Vremea sâmbătă şi duminică Sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării, dar și în general instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie în Oltenia, Banat, Transilvania, local în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și pe suprafețe mici în restul teritoriului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă pot fi însemnate în sud-vestul teritoriului și la munte.

Pe arii restrânse va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade pe litoral și 33 de grade în Lunca Dunării.

În Capitală, vremea va fi deosebit de caldă. În a două parte a zilei vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere. Dimineață, 16-18 grade și la amiază, în jur de 32 de grade.

CITESTE SI: Când va avea ziua 25 de ore

Ce se întâmplă cu scoarța planetei noastre. E de vină încălzirea globală?

Duminică, vremea va fi în general instabilă, dar și caldă. În regiunile vestice, nordice, centrale, în zonele montane și submontane, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului, mai ales după-amiază vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat va cădea grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în sudul litoralului și 32 de grade în Lunca Dunării. CITEȘTE AICI TOATE INFORMAȚIILE MOMENTULUI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Meteo

To Top