Connect with us

Revistateo.ro

COD GALBEN de ploi pentru 12, 13 si 14 iunie

Stiri

UPDATE – COD GALBEN si COD PORTOCALIU de ploi pentru 12, 13 si 14 iunie

Meteorologii au emis un cod galben de ploi valabil pentru trei zile: Ploile vor incepe de maine, 12 iunie, de la ora 12 si vor continua pana marti seara, la ora 21:00.

Vremea urata pentru care va trebui sa pregatim umbrelele se va caracteriza prin ploi insemnate cantitativ, vant rece si descarcari electrice. Tunetele si fulgerele vor lovi in aproape toata tara, in special in nordul si nord-vestul Romaniei.

Conform comunicatului ANM, este vorba despre o „instabilitate atmosferica accentuata si ploi insemnate cantitativ” pentru urmatoarele trei zile. Furtunile vor fi puternice si in zona Carpatilor Occidentali si Meridionali si dealurile aferente, iar turistii sunt avertizati sa nu faca drumetii in aceasta perioada.

Cantitatile vor depasi local pana la 50 de litri pe metru patrat. Vor fi averse, descarcari electrice si vantul va capata aspect de vijelie. Vor fi si caderi de grindina, spun meteorologii. Furtuna nu va ocoli nici sudul si sud-estul Romaniei. Vremea la mare se va strica de maine, incepand cu ora 16.

Află cum să te aperi de fulgere în această vară

Știi cum arată un fulger, dar un tunet? Uite fotografia-SURPRIZĂ!

Temperaturile se vor mentine in acelasi registru, cu toate ca vor cadea ploile. In Bucuresti se asteapta 26-27 grade Celsius in timpul zilei, insa spre seara temperatura poate cobori sub 18 grade. In Oltenia, cea mai urata zi din perioada de cod galben va fi lunea, cand va ploua toata ziua. La Oradea, ploile s-ar putea sa se extinda pana miercuri, codul putand fi prelungit pentru aproape toata saptamana.

Instabilitatea atmosferica loveste si Clujul, unde ploile vor incepe din aceasta seara. Precipitatiile vor capata aspect de grindina, iar clujenii sunt avertizati sa nu iasa din casa fara umbrele sau pelerine. Si la Iasi se asteapta ploi din aceasta seara extinzandu-se pana miercuri, 14 iunie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top