Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cine nu te lasa sa slabesti cu adevarat. Stiai ca se intampla asta cu organismul tau?

Ti s-a intamplat vreodata sa tii un regim de slabit, sa faci sport si sa te ambitionezi in fiecare zi sa ai parte de activitati pentru a evita sedentarismul? Te-ai urcat pe cantar si ai observat ca, in ciuda eforturilor tale, ai aceleasi kilograme? Uite cine nu te lasa sa slabesti.

Cine nu te lasa sa slabesti cu adevarat. Explicatia dramei pe care o traiesc multe persoane care vor sa slabeasca si nu reusesc este data de activitatea cortizolului, un hormon produs de glandele suprarenale care explodeaza mai ales in situatii de stres sau la schimbarile bruste ale stilului de viata. Cortizolul poate darama, ca in jocurile de domino, toate eforturile facute in scopul slabirii.

Cortizolul este inamicul numarul unu in multe tari occidentale, fiind relationat cu declansarea unor boli precum diabetul, pierderile de memorie si hipertensiunea.

Persoanele care se streseaza si respecta cu strictete aproape mecanica o dieta sau un plan care include exercitiile fizice pentru slabit isi fac mult rau: nu vor slabi niciodata, avertizeaza medicii nutritionisti.

In momentul in care esti obsedat sa slabesti, cortizolul transmite creierului ca vrei sa ii faci rau corpului tau deoarece decizia ta poate provoca schimbari importante in organismul tau.

CITESTE SI: Dieta ieftina cu iaurt. Slabesti pana la 5 kilograme in 10 zile!

CITESTE SI: Dieta… cu aer. Vezi cum te ajuta respiratia sa slabesti

Cine nu te lasa sa slabesti cu adevarat. Cortizolul actioneaza transmitand mesaje de atentionare creierului de fiecare data cand crede ca iti pui organismul in pericol. De pilda, atunci cand vrei sa treci pe rosu la semafor, cortizolul se activeaza imediat si te opreste pentru ca risti sa faci un accident, spun medicii.

Renuntarea la zahar dintr-o data si adoptarea brusca a unei diete rigide este considerata o actiune necugetata de catre cortizol, cerandu-ti sa te alimentezi tot mai mult pentru a nu suferi de lipsuri importante pentru sanatatea ta.

Productia in exces de cortizol duce la consumul alimentelor hipercalorice, cu foarte multa sare ori foarte mult zahar.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top