Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla in corp cand e ger

Sanatate

Ce se intampla in corp cand e ger

Temperaturile scazute din lunile ianuarie si februarie atenteaza la sanatatea noastra si putine persoane stiu ce se intampla in corp cand e ger. Cand temperatura scade sub zero grade este bine sa facem anumite lucruri pentru ca organele noastre sa nu aiba de suferit.

Ce se intampla cu exactitate in corp cand e vreme geroasa

1. Primul organ afectat de ger este creierul, cel care coordoneaza activitatea intregului organism. Cand afara sunt -10 grade, in corpul nostru se da o batalie teribila pentru ca principalele organe sa fie protejate. Activitatea creierului scade, iar atunci cand corpul este expus prea mult frigului se poate produce pierderea starii de constienta si trecerea intr-o stare vegetativa, avertizeaza medicii.

2. Cand temperatura corpului scade sub 37 de grade apar frisoanele, iar circulatia sangelui la maini si picioare devine deficitara. Pielea capata o nuanta albastruie, iar ritmul inimii scade. La scurt timp de la expunerea indelungata la temperaturi de -10 sau -15 grade se poate declansa stopul cardiac.

3. Multe persoane simt cel mai puternic frigul la nivelul urechilor. Motivul pentru care urechile ‘ingheata’ prima oara este dat de lipsa muschilor care sa le protejeze. Cand temperatura de la nivelul fetei scade sub 10 grade, vasele de sange se dilata, iar obrajii devin rosii.

4. Motivul pentru care apare tremuratul cand este extrem de frig e tocmai pentru producerea caldurii. Orice contractie musculara produce caldura, chiar daca nu este resimtita instant.

5. Fluxul de sange apara organele din interior. Sangele se concentreaza asupra organelor vitale si nu a extremitatilor. Din aceasta cauza frigul se resimte mai puternic la nivelul degetelor de la maini si picioare.

6. La temperaturi de -10 grade se produce mai mult mucus, in incercarea de a incalzi aerul rece spre plamani. In privinta ochilor, acestia nu pot ingheta datorita lacrimilor. Lacrimile sunt sarate si reduc punctul de inghet.

Ce trebuie sa faci cand e ger

Pe vreme geroasa se recomanda evitarea consumului bauturilor foarte reci sau foarte calde. De asemenea, infofolirea excesiva a anumitor parti ale corpului si ignorarea altora cum ar fi urechile nu tine frigul la distanta.

Esential este ca intregul corp sa fie bine acoperit de haine care mentin caldura corporala in limitele normale. Trebuie evitate si bauturile alcoolice. Vinul fiert incalzeste corpul doar pentru cateva minute. Alcoolul dilata vasele si impinge caldura spre piele.

BONUS: Lucrurile indispensabile pentru iarna. Cum invingi frigul

Temperaturile scazute din timpul iernii ne determina sa ne schimbam modul de a ne imbraca. Iata care sunt piesele indispensabile, fara de care nu trebuie sa iesi din casa iarna, in sezonul rece.

In primul rand, nu uita de colanti ori de dresuri. Acestia iti tin de cald la spate si in zona genitala, astfel ca frigul nu iti va crea dureri. Alege unii din bumbac si poarta-i atunci cand temperaturile sunt cu minus in termometre.

Bluzele tip helanca sunt din nou la moda, asa ca integreaz-o la fiecare tinuta. Este sic si iti tine de cald atunci cand bate vantul afara si crezi ca te ia pe sus.
Cumpara cateva astfel de piese vestimentare si le porti pe sub pulovar. Se asorteaza usor si nu vei simti frigul deloc.

Iarna poarta pulovere descheiate

Helanca o poti asorta cu un pulovar descheiat, pe care il poti inchide la nevoie. De asemenea, aceste pulovere pot fi purtate si cu camasi.

O alta piesa pe care nu trebuie sa o ignori cand este frig afara este un sal calduros.Il poti pune la gat sau pe spate atunci cand ti-e prea frig. Un sal tip patura nu trebuie sa iti lipseasca din garderoba.

Nu uita nici de cizmele care sa faca fata cu brio zapezii de afara si apoi si baltilor care apar pe strada. Alege o pereche de incaltaminte cu talpa care sa nu alunece. In plus, pentru a tine de cald, trebuie sa iei o pereche de cizme sau ghete imblanite. Iata AICI  cum le protejezi in sezonul rece folosind cateva lucruri din casa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top