Connect with us

Revistateo.ro

Deserturi

Cheesecake cu crema de branza, cirese si blat de biscuiti – Fara coacere

Cheesecake cu crema de branza, cirese si blat de biscuiti – Fara coacere

Recunosc ca pana de curand nu am fost un mare fan al cheesecake-urilor, insa  as putea spune ca m-am indragostit de aceasta prajitura minunata si de fiecare data cand am ocazia o gatesc cu placere, in diverse variante.

Voua v-as propune un Cheesecake cu crema de branza si cirese pe un blat de biscuiti, deoarece este prima mea reteta pe care am facut-o si care mi-a iesit de minune, in plus se face rapid si  simplu.

Sa incepem!

Ingrediente Cheesecake cu crema de branza, cirese si blat de biscuiti
1. 300 de grame de biscuiti cu graham sau digestivi (puteti folosi fara probleme si biscuiti simpli)
2. 500 de grame de crema de branza simpla (este necesara o crema de branza de buna calitate pentru a nu lasa multa apa)
3. 300 de gramde unt 80% grasime (va recomand cu mare caldura sa folositi unt in detrimentul margarinei minune care il inlocuieste…)
4. 250 de grame de zahar pudra (neparat sa fie pudra, cel normal se topeste enorm de greu)
5. 2 esente de vanilie (dupa gust puteti adauga una sau chiar deloc)
6. 1kg de cirese (in caietul cu retete sunt specificate 500 de grame, insa cum mie imi plac foarte mult aceste fructe am dublat cantitatea)
7. Optional: Tort Gelee

Mod de preparare Cheesecake cu crema de branza, cirese si blat de biscuiti
1. Asezati biscutii intr-o punga de plastic rezistenta si cu ajutorul unui facalet zdrobiti-i bine. Apoi asezati biscuitii uniform intr-o forma de tort, de preferat detasabila. Va recomand sa puneti pe fundul formei si pe margini hartie de copt, va va fi mult mai usor sa scoateti apoi tortul. Daca nu aveti hartie de copt puteti folosi folie alimentara.
2. Topiti untul pe foc pana cand acesta este lichid, dar nu-l lasati sa fiarba.
3. Turnati untul topit peste biscutiti uniform si cu ajutorul unei linguri uniti zonele pentru a avea aspectul unui blat frumos si drept, apoi dati forma de tort la congelator.
4. Intr-un bol taiati cele 200 de grame de unt ramase si adaugati zaharul pudra, apoi cu ajutorul mixerului bateti untul pana cand acesta devine spuma si zaharul este complet topit.
5. Adaugati TREPTAT crema de branza, dupa care esenta de vanilie si mixati bine compozitia. Va recomand sa gustati crema pentru a verifica daca este suficient de dulce, daca simtiti nevoia de mai mult zahar mai adaugati.
6. Scoateti forma de tort din congelator si asezati un prim strat de cirese peste care puneti crema de branza.
7. Dupa ce ati uniformizat crema de branza, asezati ciresele ramase.
8. Lasati tortul la frigider 2 ore.
9. Daca doriti puteti sa turnati peste ultimul strat de cirese tort gelee (il gasiti in orice magazin de la Dr. Oetker). Mie nu imi place consistenta si nu il folosesc, iar pentru a „stabiliza” ciresele dupa ce asez ultimul strat apas cu grija peste ele ca sa intre putin in crema. Daca alegeti varianta cu gelatina, adaugati gelatina inainte sa dati tortul la frigider.
10. Scoateti tortul din forma si asezati-l pe un platou.

Pofta buna!

P.S. In fotografie puteti vedea un singur strat de cirese si asta se datoreaza retetei originale care nu specifica sa punem doua straturi, iar fotografia o am de acolo :).

2 Comments

2 Comments

  1. Liliana

    2014-06-09T06:53:20+03:00 at 2014-06-09T06:53:20+03:00

    Delicios.Incercam astazi.

  2. Marcy...

    2014-06-10T14:02:37+03:00 at 2014-06-10T14:02:37+03:00

    Draga Adrian-scuze ptr. mesaje…De ce?Ma „despart” pentru un timp de draga noastra TEO…De ce?I-am scris si ei…Nu-mi plac revenirile ei pe plaiuri manelistice…Dezgustator,poate iti pare un cuvant dur,dar…Ce cautau in platou’ cei de la PACT,Cosmin si RESTUL(operatorii,Andreea,Antonio,spectatorii,tele…) alaturi de alta fatuca „mioritica” cu „mentorul” ei cu tot, de care-probabil-lui Teo i s-a facut iar mila???Nu ma dezic de tot,ma voi uita mereu la emisiune,de dragul ei,al invitatilor-nu toti,repet(nu poti sa „renunti” asa usor la ce-ti place,nu?) O perioada nedefinita,nu-i voi mai scrie!Nu stiu cat anume o va „marca” pe ea,dar este alegerea mea…De ce?Pentru ca,daca gresesc judecand-macar sa ma opresc sa zic!!!De ce nu-mi plac astfel de oameni?Nu au ce sa-mi spuna–Teo-DA!!!Cateodata o ia valul,placeri nevinovate(nimeni nu-i perfect…)Poate i se impune,vreau sa cred asta…Te salut,cu drag…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top