Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Cele mai populare cure de slăbire sunt periculoase?

O echipa de cercetatori britanici a analizat dietele pe care marile vedete ale lumii le tin, iar rezultatele nu sunt tocmai imbucuratoare. Dieta cu aer, dieta biotica, dieta fara gluten, dieta pe baza de alcool şi dieta Dukan sunt cele cinci cure de slabire ciudate urmate de celebritati si pe care Asociaţia dieteticienilor britanici (BDA) le considera periculoase pentru sanatate.

Michelle Pfeiffer a declarat ca a urmat dieta respiraţionista in perioada in care a facut parte din secta cu acelasi nume, la inceputurile carierei sale la Hollywood. Cura de slabire presupune inlocuirea alimentelor cu aer si lumina soarelui, iar cercetatorii avertiseaza populatia sa nu o urmeze pentru ca nu exista nicio dovata care sa afirme ca omul se poate hrani cu oxigen sau cu lumina provenita de la soare.

Pe locul al doilea in topul specialistilor britanici regasim celebra dieta biotica, care presupune scaderea nivelului de grasimi prin consumarea de alimente care influenteaza activitatea hormonala responsabila de tesutul adipos. Cercetatorii avertiseaza ca acesta cura de slabire este o „pseudostiinta” care ne pune in pericol sanatatea.

Nutristionistii au luat in vizor si cura de slabire fara gluten, care presupune renuntarea la alimentele care contin aceasta proteina, acestia fiind de parere ca acest lucru nu ne ajuta deloc, slabirea declansandu-se mai degraba atunci cand nu mai consumam biscutiti sau prajituri.

Poate cea mai celebra cura de slabire sau dieta este DUKAN, tinuta de extrem de multe persoane care isi doresc sa scada in greutate. Specialistii o demonteaza si spun ca este cea mai periculoasa pentru ca are un continut ridicat de proteine si mai putin de carbohidrati.

Sian Porter, nutritionist si purtstor de cuvant al institutului care a emis comunicatul, recomanda oricarei persoane o vizita la medicul de familie pentru a analiza exact care sunt alimentele la care trebuie sa renunte o persoana care are probleme in greutate si pentru a obtine o dieta personalizata.

2 Comments

2 Comments

  1. Mocan Lenuta

    2013-12-02T22:25:52+02:00 at 2013-12-02T22:25:52+02:00

    Buna Teo,te admir foarte mult atat pe tine cat si pe invitatii tai si ma bucur enorm ca ai revenit pe „sticla”.
    Referitor la subiectul de mai sus vreau sa CONFIRM ca nici o cura din lume nu are efect fara putina miscare.
    Am 47 de ani si crede-ma toata viata mea a fost o continua cura de slabire…cu bune rezultate dar de putina durata…De 1 an am inceput o cura de slabire „dupa ureche” ce-i drept dar totodata avand o „baza de date” de pe la emisiunile tv cat si de pe internet.Asa am aflat intr-o zi ca semintele de in ar face minuni in curele de slabire…atat mi-a trebuit :))) am intrat pe net sa ma documentez si asa am descoperit altele si altele…susan,chia,orz,ovaz,tarate de grau,semintele de dovleac,cele de floarea soarelui,nucile,migdalele,alunele de padure….etc.Normal pe unele le cunosteam :))) dar le EVITAM cu sfintenie pentru ca ingrasa asa stiam eu….Am fost surprinsa sa descopar cate proprietati au aceste seminte si cat de benefice pot fi…Bineinteles trebuie consumate cu regularitate si in cantitati normale (aici ma refer la fructele uscate),in schimb inul,chia,orzul,ovazul,susanul…se pot consuma zilnic…si bineinteles nu trebuie sa lipseasca din meniu ceaiul verde si mai presus de toate MISCAREA.Plimbarile cat mai lungi si cat mai dese si stretching…
    Eu am slabit 12 kg in 6 luni si de atunci ma mentin,bineinteles mancand din toate cate putin si absolut orice dar nu in cantitati industriale si facand miscare macar de 2-3 ori pe saptamana…Ar mai fi multe de spus dar ma opresc aici…
    Multa sanatate si toate cele bune…Felicitari inca o data pentru emisiune…Te imbratisez cu drag Lena.

  2. Paul

    2013-12-19T22:29:12+02:00 at 2013-12-19T22:29:12+02:00

    Cea mai buna cura de slabire este sportul…daca faci un pic de miscare si ai grija un pic ce mananci slabesti.
    Problema cea mai mare este la copii,au inceput sa devina obezi,lipseste sportul,miscarea,de ce?sunt inconjurati de prea multa tehnologie-aici au parintii cea mai mare vina.
    Ar trebui sa faci o emisiune legat de acest subiect.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top