Connect with us

Revistateo.ro

Cele mai mari minciuni legate de alimentație

Sanatate

Cele mai mari minciuni legate de alimentație

Cele mai mari minciuni legate de alimentație:

1. Ouăle nu sunt bune pentru alimentație. Multe persoane sunt de părere că a mânca ouă este un lucru rău pentru organism. Cu toate astea, nu degeaba sunt denumite „multivitaminele naturii”, căci acestea sunt o sursă excelentă de antioxidanți, proteine și minerale, chiar dacă au o cantitate mai mare de colesterol față de alte alimente. Pe lângă numeroasele vitamine pe care le găsim în ouă, acestea conțin și colină, un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului.

CITEȘTE ȘI: 5 alimente care duc la constipaţie

2. Grăsimile sunt nesănătoase. Se spune despre grăsimi, în special despre cele saturate, că duc la apariția unor afecțiuni ale inimii. Se pare că acestea sunt de fapt inofensive, după cum arată mai multe sudii în domeniu, ba chiar duc la creșterea colesterolului „bun” din organism.

3. Cafeaua nu este bună pentru sănătate. Cu toate că, pe termen scurt, băutura neagră duce la creșterea tensiunii arteriale, se pare că pe termen lung aceasta reduce de fapt apariția unor boli, cum sunt Altzheimer sau Parkinson.

4. Carnea nu este bună pentru alimentație. Pe acest principiu merg tot mai mulți oameni, care dau vina pe proteinele de origine animală pentru boli ca diabetul sau afecțiunile cardiace. Lăsând la o parte faptul că diferite preparate din care sunt nesănătoase, carnea neprocesată este ideală pentru un regim alimentar optim.

5. Dietele slabe în grăsimi și mulți carbohidrați sunt sănătoase. Se pare că un studiu efectuat pe aproximativ 500.000 de femei a arătat că diferențele de alimentație nu au nicio relevanță atunci când vine vorba de a reduce riscul apariției bolilor de inimă ori a cancerului.

6. Sarea nu este bună. Adevărat, însă doar dacă vorbim despre o cantitate excesivă, nu de consumul ei în cantități moderate. De fapt, sarea ajută bolnavii de hipotensiune arterială în reglarea circulației sângelui.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top