Connect with us

Revistateo.ro

Cele mai fregvente mituri despre sănătate

Sanatate

Cele mai frecvente mituri despre sănătate

Este adevarat că vegetarienii trăiesc mai mult sau este doar unul din acele mituri clasice? Sforăitul este periculos pentru inimă?  Iată răspunsurile:

CITEŞTE ŞI: NE AFECTEAZĂ PRIMĂVARA SĂNĂTATEA? 

Vegetarienii trăiesc mai mult: Fals. Unele studii susţin că persoanele vegetariene trăiesc mai mult. Cu toate acestea, longevitatea depinde nu atât de lipsa consumului de carne şi a alimentelor de origine animală, cât de schimbările de stil de viaţă adoptate odată cu acestea, şi anume un stil alimentar mai sănătos, un consum mai mic de alcool, renunţarea la fumat şi practicarea sporturilor.

Petele albe de pe unghii indică lipsa calciului: Gresit. Petele albe observate în unghii şi care dispar odată cu creşterea lor, nu indică o lipsă a calciului, a zincului sau a altor vitamine. Aceste pete se formează în urma unor lovituri sau a unor puncte de presiune în timpul manichiurii sau a unor bule de aer.

Alcoolul încălzeşte: Fals. Senzaţia de căldură apare imediat după ce este consumat alcoolul, deoarece acesta provoacă o creştere a pulsului. Însă ca urmare a dilatării vaselor de sânge, tensiunea scade, astfel că este afectată circulaţia. Corpul se răceşte imediat, astfel că alcoolul are exact efectul opus.

Părul ud provoacă răceală: Fals. Parul ud în sine nu poate provoca raceală, este doar unul dintre acele multe mituri. Abia atunci când viruşii răcelii se instalează în mucoasa nazală şi a faringelui, părul ud poate facilita răceala, datorita efectului de răcire pe care îl are asupra corpului. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul picioarelor reci.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top