Connect with us

Revistateo.ro

Cele mai frecvente greseli in cresterea copiilor

Stil de viata

Cele mai frecvente greseli in cresterea copiilor

Cele mai frecvente greseli in cresterea copiilor sunt comise de parinti fara buna stiinta. Anumite comportamente pe care mama sau tatal le au in raport cu micutii le fac mai mult rau decat bine.

Cele mai frecvente greseli in cresterea copiilor

Fondatorul ONG-ului “Niños Ahora” sustine ca dezvoltarea copiilor depinde de 4 factori fundamentali. Micutii au nevoie de siguranta si incredere, libertate, validare si conexiune.

Parintii reusesc sa isi supere copiii apeland la tehnici care par inofensive, in aparenta, scrie salud180.com.

1. „Daca nu te porti frumos, mami nu te mai iubeste” – Aceasta expresie face mult rau. Desi unii parinti o spun fara sa se gandeasca la consecintele acesteia, efectele se vad in timp. Copiii invata ca iubirea este conditionata. Crescuti in acest fel, la maturitate vor suferi enorm.

2. Supraprotectia este o alta greseala facuta de parinti, in special de mame. Supraprotectionismul conduce la lipsa de incredere in sine si dezvolta sentimente precum teama si anxietatea de la varste fragede.

3. Parintii care se cearta din cauza copilului si ii scot in evidenta fac o greseala uriasa. Sunt multe situatii in care parintii se pozitioneaza de parti diferite cand copilul face o boacana. Cel care e de partea lui va fi parintele bun, iar cel care il critica si il cearta va fi raul peliculei.

Parintii trebuie sa aiba un mesaj comun pentru copil tocmai pentru ca acesta sa nu faca diferente intre cei doi. Nu de alta, insa cand un parinte ii da mereu nas copilului, se poate trezi cu reactii neplacute din partea acestuia pe masura ce creste.

4. Copiii care sunt expusi unui efort fizic indelungat si sunt incurajati sa poata face un anumit lucru isi vor uri parintii. Educatia nu se face numai prin pedeapsa.

CITESTE SI: O femeie s-a certat cu sotul si a plecat de acasa, lasandu-l cu copiii. La doua zile, a primit de la el o scrisoare sfasietoare

E adevarat ca e bine ca orice om sa stie de mic ce inseamna cu adevarat munca, dar asta nu le da dreptul parintilor sa ii puna la treaba pe copii pana la epuizare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top