Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Cele mai bizare superstiții din toată lumea

Superstițiile există de când lumea. Mai mult sau mai puțin întemeiate, mai simple sau mai complexe, toate popoarele au credințele lor în paralel cu religiile. Iată câteva dintre cele mai bizare superstiții ale lumii:

Argentina

Ghinionul ia forma umană a unui fost președinte: Carlos Menem. Oamenii se feresc să-i pronunțe numele. Când vine vorba de el, oamenii mai că bat în lemn. De asemenea orice asemănare cu el nu este văzută cu ochi buni.

Brazilia

Dacă îți pică portofelul pe jos…Nu-i de bine! Vei pierde bani sau va trebui să cheltui foarte mult. Cum banii sunt ochii dracului, nenorocirile nu pot decât să se întâmple.

China

Cifra 4 nu spune de bine. Chiar și combinații de 4 cum ar fi 14 sau 24 sunt incredibil de nenorocoase. Este echivalentul lor pentru cifra 13 din cultura noastră. Mai mult cuvântul ce numește cifra 4 în chineză este foarte apropiat fonetic de cuvântul moarte.

Danemarca

Vasele sparte sunt strânse tot anul pentru ca la final, în ajunul anului nou să fie aruncate în casele prietenilor. Cu cât mai mare grămada de cioburi cu atât mai mult noroc.

Egipt

Egiptenii găsesc incredibil de aducător de ghinion deschiderea și închiderea unei foarfece fără a tăia nimic. De asemenea, o foarfecă sub perna cuiva îl scapă de coșmaruri.

Franța

E aducător de noroc dacă ai călcat într-un excrement de câine…Cu piciorul stâng!  Călcând cu piciorul drept, este fix opusul. Ghinion.

Grecia

Dacă doi oameni rostesc același cuvânt în același timp, trebuie sa strige „Piase Kokkino” (atinge rosu). După care, firește, trebuie să atingă culoarea roșie pentru a evita o ceartă. Este cu noroc dacă se întâmplă de Paște, fiind multe oua roșii în jur.

Haiti

Să maturi noaptea? Să mănânci partea superioară de la un pepene sau să mergi încălțat cu un singur pantof? Toate spun că există riscul să rămâi fără mamă.

India

Unghiile și părul nu se taie niciodată noaptea, marți sau sâmbătă. De asemenea, nu se taie sau spală parul. În caz contrar, oamenii cred că pot pierde bogații.

Japonia

Copiii sunt îndemnați să-și acopere burtica în timpul unei furtuni ca zeul furtunii, Raijin, să nu le fure buricul.

Coreea

În Coreea, în special Coreea de Sud, ventilatoarele au un sistem de auto-oprire. Se crede ca adormind cu un ventilator pornit poți muri în timpul somnului.

Lituania

Fluieratul înauntru unei încăperi este grav. Făcând asta poți invoca spirite malefice care te vor bântui mult și bine.

Nigeria

Să lovești un bărbat cu o mătură îi va provoca pierderea potenței sau chiar dispariția organelor genitale. Pentru a contracara efectele magice, cel lovit trebuie să lovească înapoi de 7 ori.

Suedia

Oamenii înconjoară canalele de pe stradă. Se spune ca este aducător de noroc, mai ales în dragoste. Dacă depășesc numărul de ture date unui canal, pot avea ghinion ce poate fi anulat de 3 bătăi necerute pe spate.

Turcia

Noapte nu se mestecă gumă. După apus, guma se transformă în carnea mortilor…Cine ar vrea sa mestece asa ceva?

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top