Connect with us

Revistateo.ro

Life

Cel mai toxic gând. Duce la depresie în 99% dintre cazuri

Știai că există un gând care ne face rău mereu? Este vorba despre vina toxică, așa cum este denumită de psihologi. Ce este ea și de ce duce la depresie în majoritatea cazurilor?

Vina toxică, jucăria depresiei

Psihologul Sivan Tomkins a inventat, dacă se poate spune așa, termenul de „vină toxică”. Este vorba despre o rușine care poate trece imediat, în cele mai fericite cazuri, sau care poate declanșa adevărate stări depresive și stări de anxietate.

Este vorba de sentimentul că nu suntem buni la nimic, iar acest sentiment provine încă din copilărie când părinții le spun copiilor să le fie rușine pentru absolut orice, atunci când vor să îi pedepsească.

Psihologul Tomkins susține că el însuși a suferit de vină toxică și s-a vindecat cu trecerea anilor, scrie site-ul secretele.com.

Psihologul ne îndeamnă să eliberăm stresul din noi, iar asta putem face mai ales prin mișcare și o alimentație fără E-uri toxice, care ne atacă ușor creierul.

Apoi, trebuie să învățăm să fim mai indulgenți cu noi înșine, să acceptăm că mai și greșim, că nu arătăm bine în fiecare zi, că defectele ne fac cu adevărat oameni mari, că doar așa putem ieși din mulțime.

CITESTE SI: Cafeaua trateaza depresia si previne tentativa de suicid

Trebuie, de asemenea, să ne privim în oglindă în mod realist: adică să nu fim narcisiști, dar nici extrem de critici cu noi înșine.

E necesar pentru a scăpa de vina toxică să încercăm să fim autodidacți și să renunțem la toate gândurile distructive, la energiile negative, care majoritatea pornesc de la invidia cauzată de lipsa stimei de sine.

Depresia e cauzată în multe cazuri de despărțiri. Cum depășim tristețea acută?

Despartirea nu este usoara pentru nimeni. Atunci cand iti dedici tot timpul unei persoane si, brusc, acel om pe care il iubeste dispare, e greu sa te aduni. Exista cateva metode, mici obiceiuri, care ajuta la evitarea depresiei.

1. Invata sa te iubesti pe tine insati. Iesi la shopping, fa o schimbare de look, analizeaza-te atent si ia o decizie in legatura cu aspectul tau fizic. Vei vedea ca facand aceste lucruri o sa ajungi la concluzia ca esti cea mai frumoasa si ca nicio despartire nu poate sterge definitiv stima de sine.

2. Motiveaza-te! Fa lucruri interesante, care iti fac placere. In loc sa stai sa plangi si sa regreti momentele pierdute din relatie sau sa iti faci procese de constiinta, ridica-te din pat si creeaza. Sigur exista ceva care iti place, care te face sa te simti implinita.

3. Calatoreste! Ia-ti intima in dinti si du-te singura prin lume. Te va ajuta enorm si vei avea parte de experiente de neuitat. Vei vedea si vei cunoaste oameni si locuri noi; vei observa ca suferinta ta nu e cea mai mare de pe planeta si ca altii pot trai fara sa isi planga de mila.

4. Citeste! Lectura te scoate din lumea plina de griji in care ti-ai ingropat gandurile. Intra in povestile cartilor, descopera lumea pr

5. Nu tranti usa in nas persoanelor care vor sa te cunoasca! Cu siguranta te gandesti ca nimeni nu va fi cu fostul, dar nu ai de unde sa stii pana nu cunosti pe cineva. S-ar putea ca mare ta dragoste sa vina abia dupa despartire. Din fiecare relatiile avem cate ceva de invatat, asa ca nu iti face singura viata amara.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top