Connect with us

Revistateo.ro

Ce trebuie să știi despre lubrifianți

Cuplu

Ce trebuie să știi despre lubrifianți

Lubrifianții sunt folosiți de multe cupluri pentru a spori plăcerea și a reduce iritațiile. De fapt, mai mult de jumătate din numărul bărbaților și al femeilor au folosit cle puțin o dată un lubrifiant. Iată ce trebuie să iei în considerare când vine vorba despre acest produs!

CITEȘTE ȘI: SEMNE CĂ NU IEI ANTICONCEPȚIONALELE POTRIVITE PENTRU TINE

Fii atentă la orice durere pe care o simți. În mod general, lubrifianții conțin lidocaină și benzocaină, iar acestea minimizează disconfortul și pot amorți pielea. Însă chiar și așa, durerea nu trebuie ignorată. Dacă simți chiar și cea mai mică neplăcere, ține cont de ea, deoarece poți ajunge să fii rănită și poate crește riscul transmiterii infecțiilor sexuale.  Nu există un numit tip de lubrifiant care ar trebui să fie evitat, dar există unele ingrediente care te pot afecta. Spre exemplu, mulți lubrifianți conțin glicerină, care este un derivat din zaharoză. Aceasta poate fi iritantă și poate provoca anumite infecții.

Lubrifiantul ideal este cel care nu afectează calitatea spermei și are un PH apropiat cu cel am mucusului cervical. Este important să iei în considerare sensibilitatea pe care o poți dezvolta. Există lubrifianți cu anumite ingrediente care  irită și dau senzații neplăcute, ca de exemplu, cel cu mentol. De asemenea, nu utiliza o astfel de substanță pentru prima dată în timpul actului sexual pentru că s-ar putea să ai o experiență neplăcută. Testează întotdeauna înainte, pe o porțiune redusă de piele, din zona intimă.

Dacă te gândești să alegi o variantă naturală, cum ar fi uleiul de cocos, ia în considerare faptul că acesta are o compoziție chimică care distruge latextul, în consecință nu vei putea folosi prezervativ. Lubrifianții bazați pe vaselină sau ulei mineral pot fi extrem de iritanți. Alege să te menții hidratată pe tot parcusrul zilei și astfel nu vei avea dificultăți în a te lubrifia natural.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top