Connect with us

Revistateo.ro

5 sfaturi pentru ÎNGRIJIREA VAGINULUI

Sanatate

5 sfaturi pentru ÎNGRIJIREA VAGINULUI

Crezi că îți cunoști bine corpul? Este foarte probabil ca toate femeile să răspundă da. Însă la fel de probabil este ca toate femeile să greșească răspunzând afirmativ.

Acest lucru este valabil mai ales atunci când abordăm problema delicată a îngrijiri vaginului. Între lipsa de informare și legendele care circulă din generație în generație, există numeroși factori care atentează la sănătatea vaginului tău, și, pe cale de consecință, la sănătatea întregului tău corp.

Eroarea cea mai frecventă în îngrijirea vaginului vine din excesul de igienă, sau, mai bine zis, excesul de igienă inadecvată. În mod natural, vaginul conține bacterii benefice care ajută la evitarea infecțiilor și mențin un PH al pielii normal, care este acid. Pe de altă parte, există alte numeroase secreții care mențin curatul vaginul, la fel cum se întâmplă cu saliva în cavitatea bucală.

Iată 5 sfaturi pentru sănătatea vaginului tău:

SPUNE ADIO DUȘURILOR VAGINALE!

Pentru a nu altera aciditatea normală (PH-ul pielii poate fi destabilizat de apă), evită să insiști prea mult cu dușul în zona vaginală.

Și asta deoarece apa caldă creează condiții prielnice pentru infecții și bacterii rele care se pot strânge. De asemenea, evită să îți speli zonele sensibile cu săpun, în special vulva.

AI GRIJĂ CU SEXUL!
Nu, nu îți vom cere abstinență, ci protecție!

Pentru a evita bolile venerice, asigură-te că partenerul tău folosește de fiecare dată prezervativ. De asemenea, un alt element care ajută este lubrificarea zonei înainte de actul sexual.

ATENȚIE LA ȚESUTURI!
Materialul chiloților sau pantalonilor pe care îi porți + transpirație + căldură creează locul ideal pentru dezvoltarea bacteriilor în formarea infecțiilor vaginale.

Alege lenjerie intimă de bumbac și nu folosi haine foarte strânse pe corp.

PRIMEȘTE AJUTORUL MEDICAL!
Nu uita de vizitele tale periodice la ginecolog. Unele schimbări pe care nu le poți detecta la vaginul tău, pot fi observate de medic. Începutul unei infecții poate fi descoperit cu ajutorul aparaturii moderne, așa că nu îți neglija sănătatea!

VACCINEAZĂ-TE!
Vaccinează-te pentru a te proteja de virusul Papiloma Uman. Vaccinarea te ține departe și de hepatita A și B, care se pot transmite prin intermediul contactului sexual.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top