Connect with us

Revistateo.ro

Află ce trebuie să faci pentru a avea sâni sănătoși. Fiecare femeie trebuie să știe aceste lucruri și să ia măsuri la timp.

Sanatate

Ce trebuie să faci pentru a avea sâni sănătoși

Pentru a avea sâni sănătoși, femeile trebuie să țină cont de anumite reguli. Află care sunt ele și ce ar trebui să facă orice femeie pentru a avea sâni sănătoși.

Ce trebuie să faci pentru a avea sâni sănătoși

1. Autoexaminarea este importantă. În fiecare lună, după ce ai avut menstruația, este bine să îți examinezi sânii. Este important să faci asta mereu. Poți stabili o anumită zi din lună în care să verifici dacă s-au produs schimbări la nivelul sânilor. Și, dacă le observi, să mergi imediat la medic pentru a afla despre ce este vorba.

2. Ai grijă când te expui la soare. Multe femei acoperă zona sânilor atunci când se expun la soare. Asta pentru că se tem că pot face cancer la sân. Totuși, în urma studiilor nu s-a descoperit o legătură directă între razele soarelui și acest tip de cancer. Cu toate acestea, este recomandat ca atunci când te expui la soare să folosești creme cu factor de protecție mare. În plus, trebuie să eviți să stai la soare între orele 11 și 16.

CITEȘTE ȘI: Femeile care au acest tip de sâni riscă să dezvolte cancer mamar

CITEȘTE ȘI: Ce înseamnă dacă ai păr pe sâni

3. Informează-te! Este indicat să primești informații de la specialiști când vine vorba despre sănătate. Nu trebuie să urmezi sfaturile celor care nu au studii în domeniu și nu te pot ajuta cu adevărat. Femeile care au între 30 și 40 de ani trebuie să meargă anual la medic pentru a face ecografia mamară. Este recomandat ca femeile care au peste 40 de ani să facă o ecografie digitală cu tomosinteză.

4. Află dacă în familia ta au existat cazuri de cancer mamar. Ai putea face anumite teste în urma cărora vei afla dacă ai moștenit de la ceilalți membri ai familiei anumite mutații genetice care pot fi periculoase.

5. Un stil de viașă sănătos este important. Așa că ai grijă ce mănânci. De asemenea, este bine să își ții greutatea sub control și de fiecare dată când timpul îți permite, să faci și mișcare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top