Connect with us

Revistateo.ro

Să porți un sutien nepotrivit îți poate afecta viața mai mult decât crezi. Mărimea și forma nu influențează doar felul în care arăți, ci poate și avea repercusiuni serioase.

Sanatate

Riscurile purtării unui sutien nepotrivit

Să porți un sutien nepotrivit îți poate afecta viața mai mult decât crezi. Mărimea și forma nu influențează doar felul în care arăți, ci poate și avea repercusiuni serioase. Iată câteva lucruri de care ar trebui să ții cont înainte să achiziționezi un sutien.

Dureri de cap și spate

Crezi sau nu, un sutien neadecvat îți poate provoca dureri de cap…la propriu. Dacă este prea strâns, poate provoca tensiuni la nivelul umerilor și gâtului. Acestea se pot transforma curând în dureri de cap. De ce să te afli în situația în care să nu știi de la ce a pornit o durere, când poți elimina factorii.

De asemenea, o mărime prea mare nu oferă suficient suport. Greutatea sânilor, mai ales în cazul sânilor mari, poate crea o tensiune de compensare la nivelul spatelui, resimțită ca durere.

Lăsarea sânilor

Conform unui studiu britanic, o mărime nepotrivită la sutien, poate cauza lăsarea sânilor. Fără tensiunea necesară în bretele, ligamentele se extind, ceea ce duce la lăsarea sânilor. Asigura-te că sutienul oferă suficient suport.

Rănirea pielii și apariții inestetice

Dacă sutienul este prea mare, probabil îl vei strânge pentru un mai bun efect de lifting.  Pielea va fi forțată și vei rămâne cu urme care nu sunt deloc sexy. De asemenea, tensiunea forțată poate scoate în relief pielea spatelui  într-un fel deloc atrăgător.

Un lucru similar se poate întâmpla atunci când alegi cupe prea mici. Presiunea cupei generează altă ridicătură pe sân, care nu arată deloc bine, nici nu este o deformare sănătoasă.

În cazul opus, o cupă prea mare afectează atât estetic cât și fiziologic: poziția incomodă a sânului mai ales în timpul mișcării. Reîntorcându-ne la estetică…sutienul nepotrivit poate pune în evidentă rotunjimi nedorite.

Indigestie

Sună ciudat, dar e adevărat. Un sutien mic sau prea strâns apasă pe coaste și pe partea superioară a stomacului, provocând dureri și inhibiția sucului gastric. Rezultatul poate fi foarte neplăcut.

Una peste alta, e greu să fii femeie, dar sănătatea are prioritate. Este foarte important să adaptezi dimensiunea sutienului la fiecare fluctuație în greutate și chiar și în momentele delicate ale lunii.

 Legatura dintre sutien si cancerul la san

Cancerul la san poate fi provocat de un sutien prea stramt purtat mai multe ore pe zi sau chiar toata ziua? Exista o legatura sensibila intre lenjeria intima feminina si aparitia acestei boli.

Cancerul la san apare cel mai des in celulele din conductele producatoare de lapte (carcinom ductal invaziv). Pe langa factorii genetici sau nodulii netratati, care se pot transforma din benigni in maligni, si sutienul pare a contribui la aparitia afectiunii de care sufera peste 70.000 de romance.

Un sutien strans, care nu iti lasa sanii sa respire cum trebuie, pune obstacole drenajului limfatic al sanilor crescand temperatura din aceasta zona pana la formarea unor mici excrescente in conductele care produc laptele mamar. In cartea „Dressed to kill” scrisa de Sydney Ross Singer si Soma Grismaijer, doua autoare canadience, este explicat impactul negativ pe care il are purtarea sutienului asupra sanilor unei femei.

Prin urmare, femeile care poarta sutien timp de 24 de ore au sanse de 3 pana la 4 ori mai mari sa dezvolte cancer mamar, conform unui studiu realizat pe 4.370 de femei din Canada. De asemenea, daca porti sutienul doar 12 ore in loc de toata ziua, sansele sa faci cancer nu dispar. E adevarat, acestea scad considerabil, insa nu suficient cat sa fie uitata problema.

Femeile care poarta sutien foarte rar au sanse de 1 la 168 de a face cancer mamar, mai spun autoarele in cartea mentionata mai sus. Alte lucruri interesante despre femei si dezvoltarea cancerului mamar:

– femeile care au o conditie sociala mai buna au sanse mai mari sa fie afectate de cancer, intrucat, din cauza jobului, trebuie sa poarte mai des sutien;
– femeile mici de statura care fac exercitii fizice zilnic fara sa poarte sutien au sanse zero de a dezvolta cancer din cauza lenjeriei intime;
– circulatia limfatica este foarte importanta pentru sanatatea sanilor. Atunci cand sanii nu se afla in miscare si stau stransi in cupele de la sutiene, acestia se imbolnavesc lent si sigur.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top