Connect with us

Revistateo.ro

Stiai ca ceara din ureche iti poate oferi informatii legate de starea de sanatate? Unele lucruri sunt normale, altele trag un semnal de alarma.

Sanatate

Ce spune ceara din ureche despre sanatatea ta

Ceara din ureche iti poate oferi informatii legate de sanatate. Desi nu este un subiect pe care il abordezi in conversatiile de zi cu zi, ar trebui sa stii totusi anumite lucruri in legatura cu acest lucru.

Legatura dintre ceara din ureche si sanatate

Ceara din ureche previne infectiile. Impiedica bacteriile si mizeria sa intre in ureche. Insa, pe langa acest rol de aparare, iti poate da indicii in legatura cu starea de sanatate.

Ceara galbena, umeda si lipicioasa. Este cel mai intalnit tip de ceara de urechi in randul adultilor. Textura aceasta impiedica uscarea canalului urechii, care altfel ar provoca mancarimi.

Ceara de culoare gri. Nu trebuie sa intri in panica daca aceasta culoare pe betisoarul de urechi. Este rezultatul procesului natural de curatare a urechii. Dar, daca ceara este uscata si sfaramicioasa si simti mancarimi in zona urechii, atunci ar putea fi vorba despre o eczema. In astfel de cazuri, cel mai bine este sa mergi la medic.

Galben deschis. Este o culoare des intalnita in cazul copiilor. In cazul lor, ceara de urechi este mai abundenta, insa pe masura ce inainteaza in varsta cantitatea acesteia incepe sa scada.

Ceara lipicioasa si neagra. Este un indiciu al faptului ca transpiri mai mult decat de obicei. Insa nu trebuie sa intri in panica pentru ca este ceva normal si sanatos.

Ceara inchisa la culoare si densa. Cand esti stresat sau suferi de anxietate, va fi produsa mai multa ceara de urechi. La fel se intampla si daca transpiri. Ceara in exces te poate impiedica sa auzi bine. De aceea este important sa iti cureti urechile cat mai des daca intampini astfel de probleme.

Ceara uscata, alba si subtire. Nu trebuie sa intri in panica, deoarece este perfect normala. Nu indica o problema de sanatate.

Ceara neagra sau maro inchis. Nici in acest caz nu este vorba de o problema medicala. Pur si simplu indica faptul ca a fost produsa mai multa ceara, poate din cauza stresului sau din alte motive. Sau inseamna pur si simplu ca a fost in ureche mai mult decat ar fi trebuit. Si, cand este indepartata si intra in contact cu oxigenul, culoarea se va inchide.

Ceara umeda si fluida. Este normal ca din cand in cand sa iasa ceara din urechi. Face parte din procesul de curatare. Dar, daca observi o cantitate prea mare, sau daca apare si infectia sau chiar sangele, atunci trebuie sa mergi la medic imediat. Poate fi vorba despre o problema a timpanului. Ar putea fi perforat.

Ceara cu sange. Ceara mai veche poate arata precum sangele uscat. Dar, daca observi sange in ceara de urechi, cel mai bine este sa mergi imediat la medic pentru ca timpanul ar putea fi perforat.

Articole pe aceeasi tema:

Credea ca are o insecta in ureche, asa ca a folosit spray de gandaci pentru a inlatura insecta. Ce a urmat i-a socat pe medici

Ce se intampla daca iti masezi urechea in aceste puncte

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top