Connect with us

Revistateo.ro

apocalipsei

Inedit

Ce specie de pe Pământ ar supraviețui apocalipsei? Răspunsul te va surprinde

Ne-am gândit până acum de multe ori ce s-ar întâmpla în cazul apocalipsei cu supraviețuitorii planetei noastre, asta dacă ar mai exista supraviețuitori. Iată ce spun cercetătorii despre specia care ar avea cele mai multe șanse să reziste dezastrului.

CITEȘTE ȘI: PROFEȚIA PĂRINTELUI ILIE CLEOPA DESPRE APOCALIPSĂ

Cercetătorii sunt de părere că în cazul apoclipsei scenariul cel mai uşor de imaginat este moartea planetei noastre atunci când Soarele va ajunge la finalul vieţii sale, devenind tot mai mare şi mai fierbinte. Această etapă va avea însă loc abia peste un miliard de ani.

Ipoteza unui Pământ fierbinte, mult peste iadul actual de pe Venus, va însemna dispariţia tuturor formelor de viaţă complexe. Cum oceanele se vor fi evaporat de mult, pe baza a ceea ce ştim acum despre organismele extremofile, ultimii supravieţuitori ar fi bacteriile „iubitoare” de căldură, termofile, dintre cele regăsite în adâncul rocilor.

Contrar aparențelor, cercetătorii susțin că în cazul apocalipsei oamenii ar fi specia cu cele mai mari șanse de supraviețuire. Oamenii de știință sunt de părere că specia noastră a luat deja în stăpânire planeta şi, chiar dacă suntem în primii ani ai „copilăriei” explorării spaţiale, este aproape sigur că vom coloniza nu doar sistemul nostru solar, dar ne vom aventura şi în afara acestuia. Toate acestea în încercarea de a supraviețui atunci când vechia noastră casă, Pâmntul, nu va mai putea să ne susțină.

Ipoteza cerceătătorilor este una cât se poate de veridică dacă luăm în calcul progresul ştiinţific şi tehnologic al ultimelor milenii, sute de ani şi chiar zeci de ani  ce însemană o secundă la scara cosmică. Imaginaţi-vă doar ce am putea realiza peste alte câteva mii de ani, căci un miliard de ani este totuşi o perioadă destul de lungă până să se stingă Soarele.

Sursa foto: ammahls.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top