Connect with us

Revistateo.ro

Sfantul si Dreptul Simeon si Sfanta Proorocita Ana

Stiri

Ce Sfinti sarbatorim astazi! Multi romani le poarta numele

Iata ce sfinti sarbatoresc romanii astazi! Pe data de 3 februarie, crestin ortodocsii ii sarbatoresc pe Sfantul si Dreptul Simeon si pe Sfanta Proorocita Ana.

In aceasta luna, ziua a treia, are loc pomenirea sfantului si dreptului Simeon, primitorul de Dumnezeu, dar si a proorocitei Ana.

Astazi sa laudam cu totii, duhovniceste dantuind, pe Simeon primitorul de Dumnezeu si impreuna cu dansul pe Ana cea inteleapta, ca pe cei ce au fost prooroci ai lui Dumnezeu, si L-au vazut pe Dansul Prunc facut pentru noi. (Din Canonul Sfantului Simeon ce se citeste la Utrenie)

Vechiul Testament a fost tradus din limba ebraica in limba greaca de 70 de intelepti, din porunca lui Ptolomeu, regele Egiptului. Potrivit Traditiei, printre acestia s-a numarat si Sfantul si Dreptul Simeon. In momentul in care a ajuns la textul din Isaia 7,14: „Iata fecioara va lua in pantece si va naste fiu“, a inlocuit cuvantul „fecioara” cu „femeie”, gandind ca nu este posibil ca o fecioara sa nasca.

CITESTE SI: Profetiile Sfantului Varlaam. CE VREMURI NE ASTEAPTA

CITESTE SI: Legenda Sfantului Valentin

Pentru necredinta sa, Dumnezeu i-a fagaduit ca nu o sa moara pana nu va vedea pe Mesia nascut din Fecioara (Luca 2, 25-26). La 40 de zile de la nasterea lui Hristos, se implineste fagaduinta facuta de Dumnezeu, caci Sfantul si Dreptul Simeon, indemnat de Duhul Sfant, va lua in brate pe Cel nascut din Fecioara si va spune: „Acum slobozeste pe robul Tau, Stapane, dupa cuvantul Tau, in pace, ca vazura ochii mei mantuirea Ta”. „Acum slobozeste” inseamna acum am inteles ca s-a implinit ceea ce s-a fagaduit. Aceasta rugaciune „Acum slobozeste”, este rostita de noi, la fiecare slujba a Vecerniei, adica la inceputul unei zile liturgice.

CITESTE SI: Canon de rugaciune catre cei 7 sfinti adormiti din Efes, pentru cei care au probleme cu somnul

Dreptul si Sfantul Simeon a vestit si rastignirea lui Hristos, in momentul in care ii spune Fecioarei Maria ca prin sufletul ei va trece sabie.

Citeste continuarea pe Fresh24.ro

Sursa foto doxologia.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top