Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce se intampla in creierul tau cand esti TRIST. Ai avut dreptate!

Creierul uman este plin de mistere. Cercetatorii americani au descoperit ce se intampla in capul tau atunci cand esti trist.

Spui de multe ori ca vezi totul gri sau orice culoare pe care o ai in fata capata brusc o nuanta intunecata? Faci asta atunci cand esti suparat pe viata si vrei sa fugi in lume? A vedea viata in gri nu este o simpla metafora, ci o realitate!

Conform unui studiu publicat in revista „Psychological Science” relatia dintre emotii si culori este mult mai stransa decat ar parea. „Motivul pentru care folosim expresii precum ‘viata in gri’ este pentru ca exista o legatura intre starea emotionala a fiecaruia si culorile pe care le percepem.

Creierul nostru ne transmite informatii care ne determina sa vedem lumea in tonuri mai gri”, spune Christopher Thorstenson, autorul studiului.

Cercetarea facuta de echipa de la Universitatea Rochester din New York arata ca un om trist nu doar ca vede lumea in tonuri mai inchise ci nu poate face diferenta intre nuantele neutre si culorile tipatoare.

CITESTE SI: 3 metode INGENIOASE pentru DETOXIFIEREA CREIERULUI

CITESTE SI: Ce se întâmplă în creierul unei femei în timpul menstruației

Perceperea culorilor precum albastru sau galben este asociata cu productia de dopamina, mai spun oamenii de stiinta.

„Studiul nostru vine sa spuna ca emotiile determina si deformeaza felul in care vedem lumea”, inchide doctorul Thorstenson. Asadar, atunci cand spui ca vezi viata in roz sau in gri nu esti departe de adevar.

Sursa foto: mynevadacounty.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top