Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla in corpul tau cand mananci ardei iuti

Stiri

Ce se intampla in corpul tau cand mananci ardei iuti

Ce se intampla in corpul tau cand mananci ardei iuti. Dincolo de faptul ca iti ia gura foc, consumul de ardei iuti produce o serie de schimbari imediate in organismul tau.

Ce se intampla in corpul tau cand mananci ardei iuti:

Ardeii iuti sunt populari la mesele copioase si au devenit de-a lungul timpului o leguma de nelipsit de la orice ospat. Pot fi consumati alaturi de ciorbe, salate sau tocanite. Ce ii face atat de speciali? De ce striga corpul nostru dupa ardei iuti?

Ce se intampla in corpul tau cand mananci ardei iuti. Ardeii iuti contin capsaicina, o substanta care inhiba celulele canceroase si tin la distanta radicalii liberi. Capsaicina este un antioxidant natural care lupta cu bolile cauzate de toxinele acumulate in corp. Un singur ardei iute previne instalarea cancerului cu pana la 15%, spun renumiti cercetatori.

Conform unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, tarile in care se consuma cea mai mare cantitate de ardei iuti sau orice alte alimente ce contin capsaicina, au mai putin decese din cauza cancerului, atat la barbati cat si la femei.

Sigur nu stiai despre aceste beneficii ale ARDEILOR COPTI!

HUFF.RO: Ce se intampla cu corpul tau daca mananci branza. Stiai asta?

Doctorul Timothy Bates vine cu o explicatie si mai convingatoare: „Este interesant de observat cum in tari in care capsaicina este introdusa in diete, precum Mexic sau India, rata mortalitatii cauzata de cancer este mult mai mica decat in tarile in care oamenii nu sunt fanii mancarurilor picante”.

Potrivit medicului citat, capsaicina are abilitatea de a omori celulele canceroase fara sa le afecteze pe cele sanatoase.

De asemenea, ardeii iutii sunt recomandati si in situatiile de gripa sau raceala ori pentru persoanele care au probleme cu sangele intrucat evita coagularea periculoasa a acestuia. Alaturi de ardeii iuti, si piperul are efecte fabuloase impotriva bolilor de sange.

Asadar, consumati ardei iuti mai ales pe timpul iernii sau atunci cand trecerea de la cald la rece este una brusca si sunteti predispusi la raceala. Capsaicina reduce febra si simptomele insuportabile ale gripei si racelii.

In plus, ardeii iuti sunt recunoscuti si pentru capacitatea lor de relaxare a muschilor reducand durerile locale. Ardeii iuti intervin si asupra vezicii hiperactive, fiind secretul care da roade in cazurile de incontinenta urinara.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top