Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla daca pui scortisoara in vaza cu flori

Stil de viata

Ce se intampla daca pui scortisoara in vaza cu flori

Scortisoara este unul dintre condimentele cu cele mai multe utilizari. Introdusa in cafea, vin, lapte sau ceai, ofera o aroma aparte. Scortisoara are o serie de proprietati pentru sanatate, insa este excelenta si pentru… plante!

Scortisoara indeparteaza furnicile. Aceste insecte detesta scortisoara. Presarata in gradina, vei tine la distanta insectele care distrug plantele. Daca vrei sa readuci la viata planta ta preferata, tot ce trebuie sa faci este sa pui putin praf de scortisoara in pamantul din ghiveci. Acest condiment este mai eficient chiar si decat ingrasamintele naturale.

Scortisoara tine la distanta bacteriile si ciupercile care pot omori floarea. Daca planta incepe sa se vestejeasca, putina scortisoara presarata in partile deteriorate va readuce la viata floarea.

Efectul anticonceptionalelor asupra plantelor

Daca vrei ca floarea sa creasca si sa infloreasca frumos, poti adauga doua pastile anticonceptionale in pamant. Poti pune pastilele si in apa cu care uzi florile daca vrei ca inflorirea sa aiba loc mai repede. Acest truc este valabil mai ales in cazul orhideelor, gladiolelor, craciunitelor si trandafirilor japonezi. Si muscatele sau ficusii pot fi tratati cu anticonceptionale, mai ales daca observi ca planta incepe sa se usuce.

In doua saptamani de la udare, planta va inflori frumos. Atentie, acesta este echivalentul unui tratament hormonal la oameni. E indicat sa nu abuzezi de aceasta metoda!

CITESTE SI: Cum ingrijesti orhideea

Un alt truc interesant este folosirea cartofilor pentru trandafiri. Infinge tulpinile trandafirilor in cartofi si pune apoi legumele in pamant, impreuna cu floarea. Floraresele sustin ca aceasta metoda ajuta trandafirii sa prinda radacini mai puternice. Cu ajutorul acestui truc, trandafirii vor fi hraniti in permanenta de amidonul din cartofi, insa asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa ii uzi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top