Connect with us

Revistateo.ro

A pus o linguriță de piper în mașina de spălat. Când vei vedea motivul, vei face și tu la fel!

Life

Ce se intampla daca pui o lingurita de piper in masina de spalat

Tuturor ne place să achiziționăm haine, abia așteptăm să ajungem acasă și să vedem ce ținute ne putem crea.

Însă când ne propunem să purtăm, de exemplu un tricou de mai multe ori, ne dăm seama că acesta s-a pătat de deodorant sau textura i s-a deteriorat. Mai mult decat atat, se intampla ca, desi haina este spalata, sa nu aiba acel miros proaspat de curat, cum ar fi si normal daca nu a fost purtata de la ultima spalare.

Am dat o grămadă de bani pe el, ca să îl port o singură dată? Apoi încerc tot felul de metode prin care să îi redobândesc aspectul de altă dată…

Am căutat, am căutat, până când am găsit soluția mult dorită. Nici nu o să îți vină să crezi despre ce este vorba… piperul alb. Tuturor ne place să achiziționăm haine, abia așteptăm să ajungem acasă și să vedem ce ținute ne putem crea. Însă când ne propunem să purtăm, de exemplu un tricou de mai multe ori, ne dăm seama că acesta s-a pătat de deodorant sau textura i s-a deteriorat.

Am dat o grămadă de bani pe el, ca să îl port o singură dată? Apoi încerc tot felul de metode prin care să îi redobândesc aspectul de altă dată…

Am căutat, am căutat, până când am găsit soluția mult dorită. Nici nu o să îți vină să crezi despre ce este vorba… piperul alb.

Iată ce trebuie să faci, este foarte simplu:

Ia o linguriță de piper alb, după care pune-l în mașina de spălat, împreună cu detergentul pe care îl folosești în mod obișnuit. Temperatura apei trebuie să fie scăzută, aproape rece.

Ți se poate părea ciudat, însă piperul potențează efectul oricărui detergent de rufe, fiind eficient chiar și în curățarea petelor de la subraț. Astfel acesta poate exfolia petele de pe tricoul preferat, conferind astfel aspectul de nou al acestuia. Deci, de acum încolo, piperul va fi aliatul tău împotriva petelor! Nu ezita să-l folosești!

Distribuie pentru ca toți cunoscuții tăi să afle despre acest truc!

Cu aceste ingrediente scapi de mucegaiul și mirosul neplăcut din mașina de spălat

Dacă vă confruntați cu mucegai și miros neplăcut în mașina de spălat noi vă venim în ajutor cu un truc eficient.

Există mai multe produse pe care pe puteți utiliza pentru a curăța mașina de spălat, dar cel mai important este să fie curățate anumite componente.

1. Curățați garnitura. Aceasta este banda de cauciuc de pe ușă și în interior care asigură o etanșare când ușa se închide.

 • Utilizați o cârpă sau un prosop pentru a șterge garnitura.
 • Puteți folosi apă cu săpun fierbinte sau un spray mic de agent de curățare a mucegaiului.
 • Dacă utilizați curățător de mucegai, aveți grijă cu aceste substanțe chimice deoarece ele pot irita pielea.
 • De asemenea, puteți folosi un amestec de 50% apă și 50% înălbitor pe o cârpă.
 • S-ar putea să găsiți o mulțime de resturi și reziduuri în jurul garniturii. Aceasta este una dintre cele mai frecvente surse de miros de mucegai în mașină de spălat cu încărcare frontală.

Dacă reziduul de sub garnitură este persistent și greu de îndepărtat cu o cârpă, încercați să utilizați o periuță de dinți veche pentru a curăța din colțurile greu accesibile.

2. Curățați dozatoarele de săpun.

  • Reziduurile de săpun și cantități mici de apă veche stagnantă pot fi sursa mirosului urât.
  • Scoateți dozatoarele și asigurați-le o curățare temeinică cu apă caldă cu săpun.
  • Dacă nu le puteți elimina, le puteți șterge cu apă cu săpun.
   Utilizați o sticlă de pulverizare pentru a curăța colțurile.
  • Curățați mașina de spălat o dată pe lună. Utilizați un ciclu de apă caldă sau de curățare.
  • Turnați două cupe de oțet alb în dozatorul de detergent și rulați un ciclu de apă caldă sau de curățare.
  • Când ați terminat, curățați interiorul tubului, garniturii, dozatorului de detergent și în interiorul ușii cu un amestec de apă fierbinte și oțet și un prosop.
  • Repetați curățarea părților interioare ale mașinii de spălat numai cu apă caldă.
  • Lăsați ușa de spălare deschisă pentru a lăsa interiorul unității să se usuce.

Te poate interesa și: Cum te imbolnaveste masina de spalat rufe. Pericolul din casa de care nu stiai

Tehnic vorbind, masina de spalat ar trebui sa fie unul dintre cele mai curate locuri din casa si putine persoane si-ar putea imagina ce pericole se ascund in ea, de fapt.

Din pacate, masina de spalat te poate imbolnavi incet si trebuie sa iei imediat masuri daca observi cateva lucruri care sunt neregula.

Cea mai rea situatie este aparitia mucegaiului. Da, mucegaiul poate creste in masina de spalat rufe.
Un avocat a dat in judecata mai multe firme importante de masini de spalat referitor la mucegai si la unele probleme cu mirosul masinilor cu incarcare frontala.

Cum te imbolnaveste masina de spalat rufe. Pericolul din casa de care nu stiai

Mai multe persoane s-au plans de faptul ca multe dintre masinile de spalat acumuleaza mucegai si ca nu se pot curata in mod adecvat.

Multa lume obisnuieste sa reia cicluri de spalare suplimentara, sa lase masina deschisa intre utilizati si sa spele cu inalbitor cuva si garnitura din cauciuc.

Consumatorii au mai acuzat faptul ca mai multe masini de spalt tind sa acumuleze mucegaiul si alte resturi biologice, produc un miros care patrunde in masinile de spalat si apoi in case si pateaza hainele si masina de spalat.

Punctele mici si negre de pe haine si de pe masina de spalat ar trebui sa te alarmeze si sa apelezi la un profesionist pentru a se uita la ea.

Nu este un secret faptul ca bacteriile se transfera de pe un obiect vestimentar pe altul, asa ca ar fi bine sa spalati separat pantalonii de lenjeria intima.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top