Connect with us

Revistateo.ro

Ce se întâmplă dacă îți speli prea des sutienul

Stiri

Ce se întâmplă dacă îți speli prea des sutienul

Tu cât de des îți speli sutienul? Te-ai gândit vreodată că acest simplu obicei îți poate afecta sănătatea în vreun fel? Experții au decis să studieze acest aspect, iar rezultatele au fost uimitoare pentru toată lumea.

CITEȘTE ȘI: CE BOLI ASCUNDE SUTIENUL

Potrivit experiților în materiale textile, sutienele care sunt spălate mult prea des își pierd rapid din elasticitate și astfel se deteriorează la fel de repede. Totodată, susținerea devine din ce în ce mai slabă și astfel purtătorul are de suferit. Elasticitatea este esențială pentru un sutien, mai ales dacă ai pieptul mare și ai nevoie de susținere fermă. Un sutien care și-a pierdut din elasticitate nu mai poate fi utilizat la adevărata sa capacitate și poate chiar să afecteze starea de sănătate a sânilor.

Dacă nu este absolut necesar, specialiștii sugerează să îți speli sutientul o dată la 10-12 zile și nu mai des. Astfel vei reuși să îi păstrezi elasticitatea și vei primi suportul de care ai nevoie. În funcție de activitățile tale zilnice, este posibil ca deseori să ai nevoie de mai multă susținere. În cazul în care sutienul pe care îl porți nu ți-o oferă, sânii tăi vor avea de suferit pe termen lung. Studiile arată că este foarte important să nu porți un sutien mai mult de 3 zile la rând și totodată să îl dai jos pe timpul nopții. Astfel îi oferi suficient timp să își recapete forma și elasticitatea.

Este indicat să îți speli sutienele la un program special pentru rufe delicate și la o temperatură mică. Atunci când ai antrenamente fizice sau orice tip de activitate sportivă este indicat să porți o bustieră specială care să îți ofere toată susținerea de care pieptul tău are nevoie în momentele de efort maxim.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top