Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla daca amesteci hrean cu tuica

Naturiste

Ce se intampla daca amesteci hrean cu tuica

Afectiunile bucale sunt cele mai neplacute. Se spune ca nu exista durere mai mare decat cea de masea, iar pentru asta batranii nostri au ‘inventat’ un remediu neobisnuit: hrean cu tuica.

Hreanul (armoracia rusticana) este o planta originara din vestul Asiei, insa creste si in Europa, mai ales in zona sud-estica. Pe masa romanilor, hreanul are un loc privilegiat si insoteste fripturile si salatele, mai ales in zile de sarbatoare.

Aceasta leguma cu un gust intepator are o serie de substante active care amelioreaza durerile cauzate de boli. Radacinile sale carnoase, de culoare alb-galbuie, contin antioxidanti, vitamina C, iar marinarii o luau pe vremuri cu ei pentru a preveni scorbutul (boala cauzata de deficienta de vitamina C care se manifesta prin deteriorarea tesuturilor si ingalbenirea unghiilor si a pielii).

Cele mai multe remedii naturiste cu hrean sunt folosite pentru durerile reumatice, prevenirea bolilor cardiace, iar in multe retete anti-imbolnavire hreanul este combinat cu otetul. Ce ai zice daca ai adauga cativa mililitri de tuica de prune in hrean?

Ce se intampla in corpul tau daca mananci hrean cu tuica

Tuica in combinatie cu hrean previne o serie de boli stomatologice, in special stomatita. Stomatita este o inflamatie a cavitatii bucale si este provocata de obicei de infectii ale gingiilor, carii netratate sau alergii la diferite chimicale din alimente. Stomatita este asociata cu inrosirea gingiilor si inflamarea acestora si sangerarile frecvente.

In copilarie, stomatita este cel mai des cauzata de virusul herpes simplex. Stomatica herpetica ii afecteaza in special pe copii, insa ea se poate manifesta si la maturitate.

Multi medici spun ca stomatita nu este cauzata doar de o igiena orala precara, ci si de un sistem imunitar slabit. Persoanele anemice sunt predispuse la a face stomatita, iar pentru a-si pune organismul in functiune trebuie sa consume produse care contin cat mai multe vitamine si minerale esentiale.

CITESTE SI: Ce se intampla daca mananci hrean inainte de culcare

Remediul cu hrean si tuica:

Amesteca zeama de la un litru de hrean pisat pus la borcan cu 30 de mililitri de tuica. Fa gargara de 3 ori pe zi, in special inainte de masa. Daca nu suporti gustul de tuica, poti combina hreanul cu bitter suedez. Acesta dezinfecteaza orice zona infectata in mai putin de 24 de ore si este recomandat mai ales pentru ranile deschise si hemoragii.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top