Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Țuica de prune, medicamentul din casa românilor

Conform unor studii făcute de americani, țuica de prune aduce numeroase beneficii organismului. Această băutură, consumată cu moderație, protejează inima de mai multe boli. De asemenea, poate să trateze mai mute afecțiuni apărute la nivelul stomacului și la nivelul bilei. Află mai multe detalii din rândurile de mai jos.

Țuica de prune, medicamentul din casa românilor

Țuica de prune este foarte populară. Însă, foarte puțini români știu care sunt beneficiile aduse de această băutură. Desigur, trebuie menționat faptul că nu trebuie să se consume o mare cantitate. 30 de mililitri reprezintă cantitatea perfectă de țuică de prune ce poate fi consumată astfel încât să aducă beneficii organismului.

CITEȘTE ȘI: Ce se intampla daca amesteci hrean cu tuica

CITEȘTE ȘI: Cea mai longeviva romanca are 108 ani si dezvaluie secretele varstei sale venerabile

Biochimiștii americani au ajuns la concluzia că țuica de prune poate preveni bolile de inimă. De asemenea, poate preveni bolile de stomac sau problemele apărute la nivelul bilei. În țuică se găsește o subsanță care aduce beneficii sănătății: „Această substanță are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arterele care transportă sângele către inimă și este prezentă în peste o sută de medicamente naturiste cu rol în prevenirea aterosclerozei și, implicit, a infarctului miocardic. Consumul zilnic a 30 de ml de țuică de prună poate substitui însă cu succes acest tratament, la un preț mult mai mic”, a spus Marius Radu, care este cercetător la Academia Română, potrivit doctorulzilei.ro.

De asemenea, țuica poate regla funcțiile hepatice. Asta pentru că este o sursă importantă de vitamine. Printre ele se numără vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina D1, vitamina D2.

Pentru a avea efectul dorit, este bine ca țuica să fie băută cu 10 sau 15 minute înainte de masa de prânz. Asta pentru că ajută organismul să absoarbă mai ușor nutrienții din alimentele consumate. Este indicat ca după aceea să nu mai fie consumate și alte băuturi alcoolice în timpul mesei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top