Connect with us

Revistateo.ro

Ce se întâmplă cu creierul tău în timpul unui orgasm

Inedit

Ce se întâmplă cu creierul tău în timpul unui orgasm

În ciuda faptului că s-au făcut nenumărate cercetări în ceea ce privește acest subiect, orgasmul unei femei rămâne un mister. Totuși știința a descoperit unele fapte exacte despre ceea ce se întâmplă în creierul tău în timpul unui orgasm. Iată cum decurge totul!

„În timpul preludiului, nervii din zona pelviană și din jurul clitorisului, trimit semnale către creierul tău, anunțându-l că esti atins și că asta se simte bine.”, spune terapeutul Sabitha Friedman, profesor în cadrul Universității din Widener. În acest timp, părțile din creierul tău care controlează sentimente precum anxietatea și frica se blochează. Asta îndepărtează grijile și alte lucruri care te-ar putea distrage înainte să ajungi la orgasm.

CITEȘTE ȘI: 5 BENEFICII ALE SEXULUI PENTRU SĂNĂTATEA TA

Când atingi așa zisul punct fără întoarcere, anumite părți din creierul tău se închid complet, iar altele funcționează doar parțial. De exemplu, activitatea dintr-o regiune a creierului cunoscută sub numele de cortex prefrontal lateral, care reglementează controlul comportamental, scade dramatic, potrivit cercetătorilor olandezi. Acest lucru ar putea explica de ce vă puteți simți copleșită sau în afara controlului în momentul de climax.

Timp de un minut în punctul culminant, hipotalamusul, care controlează funcțiile biologice de bază cum ar fi temperatura corpului, foamea sau somnul, eliberează oxitocină. Acest hormon este responsabil pentru contracțiile uterine plăcute pe care le întâmpini în acel moment. De asemenea, crește fluxul de sânge către toate organele corpului și reduce inflamația. Acest lucru poate explica faptul că femeile care se bucură de orgasm în mod frecvent au un risc mai mic de a se îmbolnăvi cu inima sau  de cancer.

În plus, creierul eliberează endorfine care stimulează starea de bine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top