Connect with us

Revistateo.ro

Ce se intampla in corp cand nu mergi la toaleta la timp

Sanatate

Ce se intampla in corp cand nu mergi la toaleta la timp

Te-ai gandit ca atunci cand „te tii” desi ai nevoie la toaleta, doar pentru ca mai sunt cateva minute din film, iti este teama ca se arde mancarea sau nu vrea sa iei pauza la serviciu, ii faci rau organsmului? Ei bine, iata ce se intampla in corp cand nu mergi la toaleta la timp!

Stiai ca vezica urinara poate sa „tina” 2 litri de lichid inainte de simti nevoia de a merge la toaleta? Ei bine, cu cat amani mai mult momentul in care sa mergi la baie, cu atat vezica urinara are mai mult de suportat. Muschii din jurul platformei pelviene au si ei mai multa treaba, caci se concentreaza mai tare ca tu nu cumva sa… faci pe tine.

Daca esti obisnuita deja sa amani mersul la toaleta din varii motive, afla ca poti sa suferi de efecte neplacute pe termen lung. Cel mai mare risc la care te supui este cel de infectie. Faptul ca nu mergi la toaleta la timp face din sistemul tau urinar o gazda foarte buna pentru bacterii.

Vezi si: Afectiuni genitale despre care nu stiai. Ce sunt ureaplasmoza si micoplasmoza

Ce boala a uterului ascunde balonarea. Tumora care creste incet, dar sigur

Sigur, toata lumea pateste asta, din cand in cand. Esti prins la telefon, ai inceput sa faci ceva la munca si nu prea vrei sa te intrerupi, mai ai cateva minute din serialul preferat sau, regina tuturor amanarilor… ti-e lene! Da, recunoaste, cateodata iti este lene chiar si sa mergi la toaleta. Este periculos sa faci asta?

Conform specialistilor, femeile pot sa se abtina chiar si pentru 6 ore, insa acest lucru variaza in functie de cate lichide au consumat, cat de des merg, in general la toaleta si cat de sensibila este vezica urinara a fiecareia.

Ar trebuie sa fugim la toaleta imediat ce simtim nevoia? „Nu trebuie sa mergi din prima clipa in care simti nevoia de urinare, insa nu e bine nici sa ‘te tii’ pana cand devine dureros” spune Benjamin Brucker, profesor asistent de urologie, pentru womenshealthmag.com

Care este cel mai rau lucru care se poate intampla daca nu mergi la toaleta la timp?

Nu exista complicatii specifice si imediate daca te abtii si nu mergi la toaleta, insa pe termen lung se pot devolta afectiuni ale tractului urinar, in special infectii. De asemenea, pot sa apara dureri in zona vezicii urinare. De regula, aceste lucruri nu sunt grave, insa este foarte neplacut sa ai o infectie „acolo jos” pe care vei fi nevoita sa o tratezi cu antibiotice si creme.

1 Comment

1 Comment

  1. Eu

    2016-02-10T15:52:34+02:00 at 2016-02-10T15:52:34+02:00

    Imi aduc aminte si acum povestea profesoarei de muzica!! Cu totii am fost copii si probabil in mijlocul orei simteam nevoia sa mergem la toaleta sau poate unii dintre noi o foloseau doar ca scuza!! Majoritatea profesorilor nu ne lasau insa nu era si cazul profesoarei de muzica Miritescu Claudia care tot timpul ne lasa si avea si un motiv, mai exact o poveste care o folosea de fiecare data. Ne spunea ca avea o prietena care avea obiceiul sa se tina f mult si calatorea cu trenul destul de des iar acolo nu mergea la toaleta…dupa ce s-a abtinut prea mult in repetate randuri sa nu mearga la toaleta acesteia i s-a spart vezica si a murit! Nu stiu daca este adevarat sau dar povestea acestea o folosea de fiecare data cand unul dintre noi ziceam ca avem nevoie la toaleta!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top