Connect with us

Revistateo.ro

Ce sa nu faci de Sfantul Andrei

Stil de viata

Ce să nu faci de Sfântul Andrei

Pe 30 noiembrie, romanii il cinstesc pe Sfantul Andrei cu rugaciune si multa smerenie. Aceasta sarbatoare vine si cu interdictii. Afla ce sa nu faci de Sfantul Andrei.

Sfantul Andrei este ocrotitorul romanilor si numit si protectorul Dobrogei. Pe 30 noiembrie strigoii capata puteri, iar credinta este pusa la incercare.

Ce sa nu faci de Sfantul Andrei

1. In Ajunul acestei sarbatori, dar si pe 30 noiembrie, este interzis sa lucrezi in casa sau in gospodarie. Nu e bine nici sa maturi ori sa arunci gunoiul si nici sa dai obiecte sau bani imprumut.

Cei care lucreaza de Sfantul Andrei se vor imbolnavi de Ignat, conform traditiei. Legendele rurale spun ca daca lucrezi in aceasta zi sfanta, lupii vor distruge toate bunurile din gradina si iti vor manca animalele.

2. Nu tine oalele si paharele cu gura in sus. Pe tot parcursul zilei de 30 noiembrie, acestea trebuie sa stea cu gura in jos. Se spune ca daca le tii asa, vei fi ferit de blesteme si duhurile rele.

3. Nu ai voie sa rostesti numele lupului. In aceasta zi lupii coboara din munti, iar cei care ii spun pe nume pot fi atacati.

4. Nu ai voie sa te piepteni si nici sa lucrezi la masina de cusut. Fetele care fac asta vor avea un an dificil si nu se vor marita in veci.

5. Se spune ca daca tii post negru in aceasta zi importanta, ti se vor indeplini toate dorintele in anul ce vine.

6. In Maramures, fetele care vor sa isi viseze ursitul nu mananca nimic toata ziua. In vis li se va arata un baiat care le aduce apa sa le potoleasca setea. Acel barbat este ursitul.

7. Nu uita sa pui graul la incoltit daca vrei sa iti faci planuri pentru anul viitor. Gospodarii se pregatesc din 30 noiembrie pentru un an roditor.

Pe aceeași temă: Rugaciune catre Sfantul Andrei

Romanii il sarbatoresc pe Sfantul Andrei pe 30 noiembrie, an de an. Cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Andrei, spusa cu multa credinta, ne fereste de necazuri si apara casa de primejdii si pradatori.

Rugaciune catre Sfantul Andrei

In numele Tatalui, si Fiului, si Sfantului Duh, Domnului sa ne rugam

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut faptura, nu intoarce dumnezeiasca Ta fata de la noi cei pacatosi, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre pe care in toata ziua cu nesocotinta in chip nenumarat le savarsim.

Noi suntem pacatosi si patimasi, netrebnici si plini de rautate, iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii; nu ne lasa, Doamne; nu trece rugaciunea noastra a pacatosilor, nici nu rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci, pentru ca nu suntem vrednici a castiga prin sarguinta cea de toate zilele milostivirea Ta, daruieste-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugaciunile apostolului Tau Andrei, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne intareste cu darul Tau cel stapanitor. Din adancul inimilor noastre, cu bucurie sa laudam praznuirea lui, si sa slavim preasfant numele Tau, in vecii vecilor.

Slava Tatalui, si Fiului, si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor, Amin”.

2 Comments

2 Comments

  1. nicoleta

    2016-11-29T20:00:54+02:00 at 2016-11-29T20:00:54+02:00

    ce prostii!

  2. Aladin romanovsky

    2016-11-30T19:07:10+02:00 at 2016-11-30T19:07:10+02:00

    Draga Teo, niciun sfânt mu îndeplinește dorințe. Totul e doar o minciuna. Îți asumi un risc prea mare sz distribui așa ceva.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top