Connect with us

Revistateo.ro

Life

Ce să nu faci în Ajunul Sfântului Andrei. Ce se întâmplă în noapte de 29 spre 30 noiembrie

Află ce să nu faci în Ajunul Sfântului Andrei. Află ce se întâmplă în noaptea de 29 spre 30 noiembrie.

În noaptea Sfântului Andrei se fac farmece, spun bătrânii de la țară. Este noaptea în care se zice că animalele vorbesc, iar cei care le ascultă vor avea parte numai de necazuri.

Ziua Lupului sau Gadinetul șchiop este celălalt nume atribuit zilei Sfântului Andrei. Lupul este simbolul dacic, iar steagul lor înfățișa un balaur cu cap de lup.

CITESTE SI: Mesaje, urari si SMS-uri de SFANTUL ANDREI. Ce sa le urezi celor dragi care poarta numele Sfantului!

Cum iti afli ursitul de Sfantul Andrei

În ajunul Sfântului Andrei este bine să ne rugăm pentru semenii noștri, să aprindem lumânări pentru iertarea păcatelor noastre și pentru sănătatea dușmanilor noștri.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Andrei

In numele Tatalui, si Fiului, si Sfantului Duh, Domnului sa ne rugam

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut faptura, nu intoarce dumnezeiasca Ta fata de la noi cei pacatosi, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre pe care in toata ziua cu nesocotinta in chip nenumarat le savarsim.

Noi suntem pacatosi si patimasi, netrebnici si plini de rautate, iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii; nu ne lasa, Doamne; nu trece rugaciunea noastra a pacatosilor, nici nu rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci, pentru ca nu suntem vrednici a castiga prin sarguinta cea de toate zilele milostivirea Ta, daruieste-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugaciunile apostolului Tau Andrei, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne intareste cu darul Tau cel stapanitor. Din adancul inimilor noastre, cu bucurie sa laudam praznuirea lui, si sa slavim preasfant numele Tau, in vecii vecilor.

Slava Tatalui, si Fiului, si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor, Amin”.

Sfantul Andrei este unul din cei mai importanti sfinti pe care crestin-ortodocsii ii cinstesc peste an. Apostolul Andrei i-a crestinat pe romani si este cunoscut si ca protector al Dobrogei. De aceasta sarbatoare se leaga o serie de traditii si superstitii.

In noaptea Sfantului Andrei trebuie sa ne rugam lui Dumnezeu. Crestinii care tin post negru pe 30 noiembrie, vor avea un an lipsit de griji, plin de bucurii si daruri adevarate, daruri care izvorasc din inimi si suflete smerite.

1. In Ajunul acestei sarbatori, dar si pe 30 noiembrie, este interzis sa lucrezi in casa sau in gospodarie. Nu e bine nici sa maturi ori sa arunci gunoiul si nici sa dai obiecte sau bani imprumut.

Cei care lucreaza de Sfantul Andrei se vor imbolnavi de Ignat, conform traditiei. Legendele rurale spun ca daca lucrezi in aceasta zi sfanta, lupii vor distruge toate bunurile din gradina si iti vor manca animalele.

2. Nu tine oalele si paharele cu gura in sus. Pe tot parcursul zilei de 30 noiembrie, acestea trebuie sa stea cu gura in jos. Se spune ca daca le tii asa, vei fi ferit de blesteme si duhurile rele.

3. Nu ai voie sa rostesti numele lupului. In aceasta zi lupii coboara din munti, iar cei care ii spun pe nume pot fi atacati.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top