Connect with us

Revistateo.ro

post

Retete

Ce sa mananci in prima zi dupa post. MENIU COMPLET

Dupa ce vei termina postul, este bine sa tii cont de recomandarile medicii si sa reintroduci treptat alimentele de origine animala. Alege meniul special de dupa post!

Dupa o perioada de restrictii culinare, pentru organismul tau va fi dificil sa digere alimente de origine animala, cu multe proteine. Imediat dupa post este bine sa alegi produse cat mai usoare, iar in viitoarele 2 saptamani sa fii atent la ce mananci. Iti propunem o varianta de meniu pe care sa il pregatesti in prima zi de dupa post.

CITESTE SI: REŢETĂ DE VARĂ: Salată de pepene roşu cu brânză

Este normal sa iti doresti sa gusti din preparatele de la care te-ai abtinut atat de mult timp, in perioada de post, dar e bine sa ai un echilibru.

APERITIV Chiftelute de pui la cuptor

Usoare si foarte gustoase, vor fi excelente ca sa iti satisfaca pofta de chiftelute de dupa post, dar sunt si sanatoase, alaturi de salata.

Ingrediente

500 grame de piept de pui tocat
2 cepe
5-6 catei de usturoi
1 ardei optional
2 oua
2 felii de paine
marar si patrunjel
sare, piper

E foarte simplu: amesteci toate ingredientele (taie legumele marunt) si le pui la cuptor 40-45 de minute, pana sunt rumenite. Serveste-le cu salata de rosii sau ce alte legume crude iti plac.

FEL PRINCIPAL – Piept de pui special cu dovlecei pane

Pieptul de pui la gratar nu trebuie sa fie banal, insa e extrem de sanatos, dupa post. Iar dovleceii sunt deliciosi pane si este bine sa ii consumi toata vara.

Ingrediente

500 grame de piept de pui
Patrunjel si busuioc proaspete
Rozmarin uscat
O lamaie
2 dovlecei
1-2 oua
200 grame de faina

Mixeaza la robot patrunjelul, busuiocul, rozmarinul cu zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie. Taie puiul in felii potrivite si presara sare si piper peste ele. Pune amestecul de condimente este felii si lasa-le sa se marineze jumatate de ora sau chiar mai mult. Taie rondele dovlecelul, dupa ce l-ai spalat bine si nu il curata de coaja. Bate ouale cu putina sare si piper si pune ulei la incins. Dolvecelul se da prin faina si oua, se prajeste, iar cand e rumenit, pune-l pe servetele, ca sa fie absorbit excesul de ulei. Daca nu vrei sa mananci prajeli dupa post, rumeneste rondelele de dovlecel simple pe grill. Este foarte bun si asa. Puiul il faci pe gratar sau pe tigaia grill in doar cateva minute, apoi poti servi mancarea alaturi de mujdei de usturoi sau o salata verde.

CITESTE SI: Tort de vară, fără zahăr şi făină

DESERT – Prajitura cu prune

Daca ai poftit in perioada postului la o prajitura pufoasa cu prune, acum o poti face. Este un pandispan usor, plin cu fructe delicioase.

Ingrediente

750 grame de prune fara samburi, taiate in jumatati
200 grame de unt moale
200 grame de zahar
200 grame de faina
3 oua
1 pliculet de zahar vanilat sau esenta de vanilie
jumatate de lingurita praf de copt

Se amesteca ingredientele uscate (faina, zahar praf de copt) impreuna cu untul, apoi se pun ouale. Aluatul se pune in tava, iar deasupra aseaza prunele. Lasa la cuptor cam o ora la 180 de grade, dar ai grija sa verifici cu scobitoarea daca s-a copt.

Pofta buna!

Sursa foto: wikipedia.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top