Connect with us

Revistateo.ro

Ce nu trebuie sa faci dupa ce mananci

Sanatate

Ce nu trebuie sa faci dupa ce mananci

Daca te simti balonata dupa fiecare masa sau intampini tot felul de probleme cu digestia, e bine sa eviti anumite obiceiuri dupa ce ai luat masa.

Un studiu realizat de „Academy of Nutrition and Dietetics” dezvaluie ca anumite obiceiuri pe care le facem dupa ce mancam dauneaza stomacului.

Ce nu trebuie sa faci dupa ce mananci

1. Nu bea apa rece

Apa rece ingreuneaza digestia si provoaca aglutinarea alimentelor. Opteaza pentru apa care sa aiba temperatura camerei sau inclusiv apa calda. Apa calda iti va ajuta corpul sa absoarba mai bine nutrientii.

2. Nu bea ceai

Ceaiurile nu se beau dupa masa, ci inainte, mai spun cercetatorii americani, scrie salud180.com. Multe dintre ceaiurile din comert contin elemente importante pentru organism, precum polifenoli si tanini, insa cand acestea sunt introduse in corp imediat dupa ce ai luat masa fac mai mult rau decat bine. Polifenolii fac mai grea absorbtia fierului din mancare. Ideal e sa bei ceai la o ora dupa ce ai luat masa.

3. Nu lua pe tine haine stramte

Nu iti pune o curea la brau sau un accesoriu care sa iti stranga stomacul. Este evident de ce trebuie sa eviti sa faci asta.

4. Nu face exercitii

Sportul se face inainte de mancare si la 3 ore dupa. Daca simti nevoia sa te misti, mai bine plimba-te 10 minute in loc sa te pui la abdomene.

5. Nu fuma

Te-ai intrebat ce patesc persoanele care trag o tigara imediat dupa ce mananca? Pot face ulcer.
6. Nu consuma fructe bogate in fructuoza
Zaharul din fructe iti va ingreuna digestia, mai ales daca tocmai ai mancat alimente cu un continut bogat in nutrienti.

7. Nu dormi

Mesele ingreunate ne molesesc atat de tare… Nu ti s-a intamplat sa iti vina sa te bagi la somn dupa ce ai mancat doua pulpane delicioase de pui sau carne la gratar? Mare greseala daca te pui in pat. Alimente nu vor fi digerate corect si vei avea probleme stomacale persistente.

8. Nu face baie

Apa fierbinte deregleaza fluxul sanguin in maini si picioare, iar cantitatea de sange din zona stomacului se poate diminua considerabil.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top