Connect with us

Revistateo.ro

Află ce indică sughițul, țiuitul urechilor, trosnirea articulațiilor și respirația șuierătoare despre sănătatea ta. Sunt lucruri care te pot surprinde.

Sanatate

Ce indică sughițul, țiuitul urechilor, trosnirea articulațiilor și respirația șuierătoare despre sănătatea ta

Multe persoane se confruntă cu aceste probleme, care pot deveni supărătoare: sughițul, țiuitul urechilor, trosnirea articulațiilor și respirația șuierătoare. Toate lucrurile acestea transmit anumite informații referitoare la starea de sănătate. Iata despre ce este vorba.

Află ce indică sughițul, țiuitul urechilor, trosnirea articulațiilor și respirația șuierătoare despre starea de sănătate

Sughițul. Spasmele diafragmei sunt responsabile pentru apariția sughițului. Acestea blochează pentru o scurtă perioadă de timp respirația. Lucrul acesta se întâmplă în timpul inspirației. Motivele pentru care apare această problemă sunt legate de consumul unor băuturi carbogazoase, consumul de alcool. De asemenea, fenomenul apare și atunci când stomacul este plin, când se consumă mai multă mâncare decât ar trebui, când se înghite aer. Alte lucruri care declanșează sughițul sunt următoarele: stresul, schimbările de temperatură care se petrec brusc, anxietatea, emoțiile puternice. Sughițul durează câteva secunde, însă în unele cazuri durează câteva ore, zile, sau poate chiar luni.

Sughițul poate indica anumite probleme de sănătate. Spre exemnplu, ar putea fi vorba despre anumite probleme ale sistemului nervos central, precum cancerul, infecțiile, accidentul vascular. De asemenea, ar putea fi vorba despre funcția renală slabă, despre hiperventilație. În plus, sughițul apare și din cauza nervilor iritați localizați la nivelul capului, la nivelul pieptului sau la nivelul gâtului.

Pentru a scăpa de sughiț, poti sa îți ții respirația timp de 10 secunde, să bei un pahar cu apă rece sau să mânânci o linguriță de zahăr.

CITEȘTE ȘI: Cum te ajuta liliacul sa combati balonarea

Află ce se întâmplă dacă îți țiuie urechile

Trosnirea articulațiilor. Se spune că trosnirea articulațiilor duce la apariția artritei. Însă lucrul acesta nu este adevărat. Acel sunet pe care îl auzim când trosnesc articulațiile este cauzat de golurile de aer formate în lichidul sinovial (din articulații). Nu se va întâmpla nimic daca iți trosnesc articulațiile uneori. Însă, pentru a afla care sunt efectele secundare ale acestui fenomen, cercetătorii fac anumite studii.

Este bine să mergi la medic dacă fenomenul se întâmplă frecvent și dacă este acompaniat de dureri.

”Chiorăitul” stomacului. Motivul pentru care apare acest fenoment este reprezentat de gazele din stomac. Problema apare de obicei după ce se consumă mult zahăr. Acele sunete care se aud din stomac pot fi un rezultat al contracțiilor musculare în timpul cărora mâncarea este împinsă în jos pe tractul digestiv. Astfel se descompun alimentele și iese aerul care se formează în interior. De asemenea, ”chiorăitul” stomacului apare când ne este foame. Pentru a se evita astfel de situații, este bine să se consume cantități mici de mâncare, iar mesele să fie dese.

Țiuitul urechilor. Pe parcursul zilei, este posibil ca această problemă să nu fie observată. Însă, noaptea este mai ușor să o sesizezi. Este o problemă întâlnită în cazul persoanelor care își pierd auzul, insă și persoanele care nu au probleme cu auzul pot să treacă printr-o astfel de experiență. Fenomenul apare din cauza unor sunete puternice, din cauza infecțiilor. De asemenea, ceara în exces, unele leziuni interne și tumorile pot fi motive pentru care apare fenomenul.

CITEȘTE ȘI: 15 Semne ale CANCERULUI pe care oamenii tind sa le ignore pana ce este prea tarziu

Cei care consuma alcool, dar și cei care fumează pot avea această problemă. De asemenea, din cauza stresului și din cauza băuturilor carbogazoase poate să apară țiuitul urechilor.

Respirația șuierătoare. Apare când aerul este expirat. Este un fenomen cauzat de mucusul în exces. Persoanele răcite sau cele care se confruntă cu anumite alergii au o astfel de respirație. În astfel de situații, tot ce trebuie să faci este să sufli nasul, pentru a-ți elibera căile nazale, conform andreilaslau.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top