Connect with us

Revistateo.ro

Ce fiinta merge pe apa si nu este Iisus

Inedit

Ce fiinta merge pe apa si nu este Iisus

Mama natura este misterioasa, iar inzestrarile pe care le ofera animalelor sunt nelimitate, iar unele au abilitati supraomenesti, precum mersul pe apa. Afla ce fiinta merge pe apa si nu este Iisus.

Ce fiinta merge pe apa si nu este Iisus

GREIERII PYGMY, insecte care se gasesc cu precadere in cele mai calde regiuni ale Floridei, Africii de Sud si Australiei.

Malcolm Burrows este unul dintre cercetatorii care au analizat functiile motorii ale acestor insecte, folosind aparate de fotografiat profesionale, care au reusit sa surprinda abilitatile acrobatice ale greierilor in fotografii.

Exista cateva animale care pot alerga pe apa, dar doar pe distante scurte: soparla Basilisk, spre exemplu. In realitate, maestrii acestei „arte” sunt insectele, care datorita greutatii mici a corpului, dar si a abilitatilor cu care sunt inzestrate, pot merge pe apa.

Ce fiinta merge pe apa si nu este Iisus

CITESTE SI: Uită de căpușe! Alte 5 insecte pe care le ai chiar lângă tine și îți pot face rău

CITESTE SI: Atentie la raceala la animale! Si companionul tau se poate imbolnavi!

Ceea ce este uimitor la acesti greieri este ca, spre deosebire de alte insecte care pot pluti sau aluneca pe apa (tantarul de balta, paianjenul de apa), ei pot sari pe apa. Aceasta abilitate nu este des intalnita la restul insectelor din cauza slabei atractii dintre moleculele de apa si suprafata apei, care actioneaza ca un fel de elastic lipicios pentru insectele mici, dar nu si pentru acesti greieri.

Aceste ganganii au picioarele din spate mai lungi, fapt ce le permite o saritura perfecta deasupra suprafetei apei. Ele sunt adapatate pentru mediul acvatic, afirma specialistul Burrows, cel care a analizat pozele realizate cu ajutorul colegilor sai.

„Piciorusele lor au multa forta, fiind prea mari pentru corpul lor mic si au abilitatea de a se adapta la suprafete mai mari de apa. Cu cat este mai mare zona, cu atat mai mare va fi si energia care ii ajuta sa sara. Este incredibil”, afirma cercetatorul.

„Poate fi propulsat de pe apa cu 2 m/s, iar inaltimea sariturii poate ajunge la peste 10 cm. Poate nu vi se pare mult, dar raportat la marimea acestor insecte, este ca si cum un om ar sari peste 30 de m in sus”, a completat acesta.

Te asteptai ca acesti greieri sa mearga pe apa? Ce parere ai despre aceasta abilitate? Spune-ne in comentarii!

Sursa foto: i3.mirror.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top